Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kontroverzný inzerát Petra z Popradu na FOTO: Predával bunker z druhej svetovej vojny!

Einmannbunker z Petrovho inzerátu Zobraziť galériu (2)
Einmannbunker z Petrovho inzerátu (Zdroj: ostatne.bazos.sk)

BRATISLAVA/POPRAD - Keď sa členovia občianskeho združenia Bunkre dozvedeli o bizarnom inzeráte Petra z Popradu, premkla ich hrôza. Na Bazoši sa pokúšal predať unikátny bunker z obdobia druhej svetovej vojny a oháňa sa listom jeho vlastníctva! Pôvodne zaň pýtal až 20-tisíc eur.

„Dostali sme echo, že niekto predáva Einmannbunker, ktorý sme v roku 2013 zdokumentovali,“ smutne poznamenal Peter Cibiak z OZ Bunkre. Objekt sa pôvodne nachádzal na okraji bratislavskej Rače na Horskej ulici a dnes ho má Popradčan umiestnený vo svojej záhrade, kde v ňom skladuje rýle a lopaty.

Stará bratislavská záhada je vyriešená: Čudné otvory v múroch odhalili minulosť Pražskej ulice

„Váha cca 4 000 kg, výška zhruba 240 cm, priemer 121 cm, výška valca 161 cm, hrúbka betónu 15 cm, dvere 79x61 cm, rozmer okienka 16x2 cm, vnútro - polomer 91 cm, vnútro výška cca 205 cm, v osobnom vlastníctve, doklad – doveziem celé Slovensko,“ takto formuloval inzerát Peter z Popradu, s ktorým sme sa telefonicky spojili.

Obchod za tisíce eur

Peter nám prezradil, že pred nami mu volalo už päť záujemcov z Bratislavy a predá ho tomu, kto mu ponúkne najviac. Na otázku, odkiaľ bunker má, nechcel priamo odpovedať. Doma ho vraj podľa jeho slov môže mať každý. Žiadny list vlastníctva však zrejme nemá, ako vyplynulo z rozhovoru.

Kým prvému záujemcovi chcel bunker predať za 20-tisíc eur, ako nás informoval Cibiak, nám by ho Peter predal aj za menej. Ponuka 5 až 10-tisíc eur sa mu nemálila. Einmannbunker bol jediným svojho druhu v Bratislave a pôvodne bol majetkom Nemecka. Po vojne zostal neďaleko miesta, kde ho umiestnila nemecká armáda,“ spresnil Cibiak.

Kontroverzný inzerát Petra z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ostatne.bazos.sk)

Kontroverzný inzerát Petra z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ostatne.bazos.sk)

Viac o téme: BunkerInzerátEinmannbunker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu