Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Krajský súd má toho dosť: Kickboxer si posedí v base dlhých desať rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Famous)

BANSKÁ BYSTRICA - Trest desať rokov odňatia slobody nepodmienečne za ťažké ublíženie na zdraví a výtržníctvo potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 38-ročného Františka Tkáčika z Muráňa. Tkáčik po verbálnom konflikte na podujatí Ródeo Muráň najprv sotil a potom kopol do tváre 31-ročného Pavla a spôsobil mu rôzne zranenia, z ktorých sa napadnutý liečil takmer 50 dní.

Incident sa odohral na podujatí Ródeo Muráň v auguste 2013. Tkáčik mal verbálny konflikt s Pavlom, ktorý mu nadával a vraj ho vyzýval na boj a dal si aj dole tričko. Tkáčik priznal, že je amatérskym kickboxerom a boj odmietal. Pavla sa chcel zbaviť, preto ho sotil a keď ten padol na brucho zem, tak ho Tkáčik chcel kopnúť do zadnej časti tela. Tvrdil, že vtedy sa Pavol otočil a kopanec dostal do tváre.

Svedkovia však uviedli, že Pavol tričko mal na sebe, spadol na chrbát a Tkáčik ho kopol ťažkou bagančou tak, že mu spôsobil rôzne zranenia, otras mozgu a zlomil pravú i ľavú sánku. Pavlovi ich museli zdrôtovať a dlho mal problémy s jedením, pričom schudol asi šesť kilogramov.

Na Okresnom súde v Revúcej kickboxer vinu priznal s tým, že mu je ľúto Pavla, ale on sa biť nechcel. Senát Tkáčika uznal za vinného zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva. Za to mu uložil trest desať rokov odňatia slobody a povinnosť absolvovať protialkoholické liečenie. Zároveň musí zaplatiť Pavlovi bolestné 6 521 eur a za jeho liečenie zdravotnej poisťovni 1 420 eur. Podľa znalcov je Tkáčik ľahko výbušný typ, najmä po požití alkoholu. Na pojednávaní Tkáčik i poškodený Pavol uviedli, že na podujatí ródeo mali vypité. 

Voči verdiktu prvostupňového súdu sa odvolal prokurátor i Tkáčik. Žalobca požadoval trest 25 rokov väzenia podľa zásady trikrát a dosť. Dôvodil, že Tkáčik v minulosti už bol za podobné konanie odsúdený na Slovensku na sedem rokov a v Českej republike na štyri roky nepodmienečne.

Pre Tkáčika bol verdikt o desiatich rokoch prísny a požadoval miernejší trest. Krajský súd zamietol odvolania prokurátora i Tkáčika. Predseda senátu nariadil výkon trestu a Tkáčika z pojednávacej miestnosti eskortovali hneď do väzenia. Trest si odpyká v Ústave so stredným stupňom stráženia.

Viac o téme: OdsúdenieKickboxer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu