Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Osud Miroslavy, ktorá opitá spôsobila smrť Mišky, spečatený: Z nemocnice rovno do basy!

Miroslava zavinila Miškinu smrť Zobraziť galériu (3)
Miroslava zavinila Miškinu smrť (Zdroj: Foto: polícia)

TREBIŠOV - Desivé video z víkendovej smrteľnej nehody pri Trebišove otriaslo celým Slovenskom. Miroslava (30) pod vplyvom alkoholu spôsobila tragédiu. Síce je stále v nemocnici so zraneniami chrbtice, už čelí obvineniu z usmrtenia, na súdny proces bude čakať vo väzbe.

Vyšetrovateľ trebišovskej kriminálky už obvinil 30-ročnú ženu z Trebišova z trestného činu usmrtenia, potvrdila hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová. "Dnes sudca rozhodol o vzatí obvinenej 30-ročnej ženy do väzby. Vzhľadom na jej zdravotný stav je naďalej hospitalizovaná v nemocnici, kde je strážená príslušníkmi Zboru väzenskej a justičnej stráže. Ak bude schopná prevozu, bude eskortovaná do ústavu na výkon väzby," vysvetlila policajná hovorkyňa. "Obvinený sa do väzby prijíma v ústave na výkon väzby, a ak to zdravotný stav obvineného neumožňuje, v nemocnici pre obvinených a odsúdených alebo v inom civilnom zdravotníckom zariadení, kde mu je poskytovaná zdravotná starostlivosť ústavnou formou," informoval riaditeľ Kancelárie GR Zboru väzenskej a justičnej stáže Adrián Baláž a dodal, že ak zdravotný stav obvineného vyžaduje zdravotnú starostlivosť, ktorú nemožno poskytnúť v ústave, väzba sa na nevyhnutne potrebný čas vykonáva v nemocnici pre obvinených a odsúdených alebo v inom zdravotníckom zariadení, kde obvineného strážia príslušníci ZVJS. Takáto situácia by mohla opätovne nastať aj v prípade, že by sa Miroslave zhoršil zdravotný stav a bola by potrebná jej ďalšia hospitalizácia.  

Osud Miroslavy, ktorá opitá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)


Prečítajte si aj:

VIDEO Posledné sekundy pred vyhasnutím mladého života: Miškina (†20) osudová čelná zrážka


Miroslava sadla v nedeľu za volant opitá. Vyšetrenie krvi na zistenie požitia alkoholických nápojov potvrdilo v krvi 2,5 promile. V prípade dokázania viny jej za tento čin hrozí trest odňatia slobody až na 10 rokov. Pri nehode vyhasol život nevinnej Mišky (†20). Na mieste podľahla ťažkým zraneniam. 

Osud Miroslavy, ktorá opitá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

K hospitalizovanej Miroslave nemajú od dnes jej príbuzní voľný prístup. "Obvinený má právo prijať návštevu najmenej raz za kalendárny mesiac v trvaní najmenej dvoch hodín v čase určenom riaditeľom ústavu alebo ním určeným príslušníkom zboru. Na návšteve sa môže zúčastniť najviac päť osôb vrátane detí," doplnil Baláž.

Pozrite si video smrteľnej nehody

Tragická dopravna nehoda okres Trebišov 29.5.2016

Polícia denne odhalí vodičov, ktorí jazdia pod vplyvom alkoholu. V Košickom kraji dopravní policajti pri kontrolách na cestách, ako aj pri objasňovaní dopravných nehôd, minulý mesiac odhalili 30 vodičov motorových vozidiel, ktorí sa posilnili alkoholom. Z nich 19-ti, ktorí nafúkali nad jedno promile, sa trestnému stíhaniu nevyhli. Polícia opätovne pripomína, že alkohol za volant nepatrí.

               

Viac o téme: NehodaTragédiaTrebišov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu