Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Drsné FOTO nehody pri Krupine: Vodiči (30,23) bojujú o život, starenka (†88) vyletela oknom

zrážka autobusu s kamiónom Zobraziť galériu (5)
zrážka autobusu s kamiónom (Zdroj: Foto: polícia)

KRUPINA - Po včerajšej smrteľnej zrážke autobusu s kamiónom, ktorá sa stala pri Krupine, zomrela 88-ročná žena. Obaja vodiči (30,23) bojujú v nemocniciach o svoje životy.

Nešťastie sa stalo včera okolo pol druhej popoludní. Ako informovala hovorkyňa  banskobystrických policajtov Andrea Petrovičová,  z doposiaľ nezistených príčin 31-ročný vodič autobusu z Krupiny v smere od Krupiny na Dudince prešiel do protismeru, kde došlo k zrážke s oproti idúcim nákladným autom Volvo s návesom, ktoré viedol 23-vodič z Banskej Bystrice. 

Drsné FOTO nehody pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Cez rozbité okno narazeného autobusu vyletela von 88-ročná žena, ktorá sedela na prednom sedadle. Na mieste zasahovali bezprostredne po zrážke privolaní záchranári, 88-ročnej dôchodkyni už, žiaľ, nedokázali pomôcť, utrpela zranenia nezlúčiteľné so životom. "Vrtuľník previezol 31-ročného muža s polytraumou na umelej pľúcnej ventilácii do Fakultnej nemocnice v Nitre. Rovnako vrtuľník prevážal do Fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici aj 23-ročného muža s polytraumou," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. V oboch prípadoch ide o vodičov.  

Drsné FOTO nehody pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Drsné FOTO nehody pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Ako doplnil Chmel, záchranári ošetrili aj 66-ročného muža a 65-ročnú ženu, ktorí utrpeli poranenia predkolenia a panvy. Oboch previezli do nemocnice v Banskej Bystrici. 43-ročnú ženu a 20-ročného muža s poraneniami panvy a hlavy previezli záchranári do zvolenskej nemocnice. Tam previezli aj 56-ročného muža, ktorý utrpel zlomeninu ramennej kosti. 16-ročného tínedžera a 20-ročného mladíka previezli s poraneniami hlavy a krku do banskobystrickej nemocnice. 


Prečítajte si aj:

Prvé FOTO tragickej nehody autobusu pri Krupine: Otrasný pohľad, jeden mŕtvy, desiatka zranených


Polícia sa prípadom intenzívne zaoberá. "Vyšetrovateľ vo Zvolene začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia," zdôraznila Petrovičová. Pri nehode došlo k celkovej škode, ktorá bola predbežne odhadnutá na 68 000 eur. U obidvoch vodičov bol nariadený odber krvi na prípadné zistenie prítomnosti alkoholu. Nehoda je v štádiu vyšetrovania, do ktorého bol pribratý aj znalec z odboru cestnej dopravy.

Drsné FOTO nehody pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Viac o téme: NehodaAutobusKamiónKrupina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu