Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slovensko zažilo krutú noc, TABUĽKA, kde útočil mráz na vašu úrodu: Dnes to bude ešte horšie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Poľnohospodárom a ovocinárom v noci zamrzol úsmev na perách. Dôvodom bol prudký pokles teplôt, ktoré by mohli ohroziť úrodu. Pozrite sa, ktoré oblasti Slovenska sú v týchto dňoch najviac ohrozené jarnými prízemnými mrazmi.

„V najbližších dňoch očakávame aj v nížinách ranné mrazy, ktoré však v tejto ročnej dobe nie sú neobvyklé. Veľmi teplý začiatok apríla urýchlil rozvoj vegetácie, ktorú môžu ohroziť očakávané nízke hodnoty teploty vzduchu,“ upozornili na svojej stránke meteorológovia z SHMÚ.

Slovensko čakajú ďalšie prízemné mrazy

Prízemné mrazy hrozia na Slovensku i v piatok (22.4.) nadránom. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa pre celé územie. Vo výške piatich centimetrov nad povrchom môže teplota vzduchu dosiahnuť mínus päť až nula stupňov Celzia. V strehu by mali byť poľnohospodári, pretože takéto teploty môžu uškodiť teplomilným rastlinám.

Slovensko zažilo krutú noc,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Dnes v noci v niektorých oblastiach Slovenska prituhlo. Dôvodom bola tlaková výš, ktorá sa do našej oblasti rozšírila od severozápadu. V spojení s nízkou oblačnosťou a slabým vetrom sa teploty priblížili až k bodu mrazu. Nadránom boli na viacerých miestach Slovenska len +2 až -3 stupne Celzia, v horských dolinách miestami okolo -5 stupňov Celzia.

Najmrazivejšie bolo dnes v noci a nadránom najmä v okolí Hurbanova, Košíc, Kuchyne, Piešťan, Bzovíka, Banskej Bystrice, Banskej Štiavnice, ako aj vo viacerých dolinách stredného a východného Slovenska.

Slovensko zažilo krutú noc,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Slovensko zažilo krutú noc,
Zobraziť galériu (4)

Viac o téme: Prízemný mráz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu