Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Policajný lov na Puškára: Fraška pokračuje, obvinený z podvodu sa vysmieva zákonu

Peter Puškár Zobraziť galériu (3)
Peter Puškár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Fraška pokračuje. Od piatku je Peter Puškár v pátraní. Podľa polície je hlava organizovanej skupiny páchajúcej daňové podvody na úteku, pričom sa ho nedarí dolapiť. Šokujúce je, že s nami Puškár opäť komunikoval.

"To pátranie je vyhlásené, prečo?" nechápavo sa opýtal Puškár, keď sme chceli vedieť, prečo sa polícii sám neprihlási, keď vie, že je po ňom vyhlásené pátranie. V médiách neustále opakuje, že sa neskrýva, čaká kedy ho predvolajú na výsluch a že nechápe, prečo tak doteraz polícia neurobila. "Polícia vie, kde som," reagoval ďalej Puškár. Ako ale povedal uplynulý týždeň policajný prezident Tibor Gašpar podozrivý bol opakovane predvolaný na výsluch, no nedostavil sa. 

Podľa posledných informácií sa Puškár sám prihlásil polícii po tom, čo ho prepustili z nemocnice vo Viedni, kde bol hospitalizovaný kvôli kolapsu. "Ja som sa aj prihlásil na najbližšej polícii hneď, ako ma prepustili z nemocnice," povedal. "Je mi lepšie. Akurát som zhrozený z toho, čo sa deje a ako médiá informujú. Bohužiaľ, je to všade vidieť, že sa zakrývajú skutočné zločiny vymyslenými kauzami," odpovedal na otázku, ako sa má a kde sa momentálne nachádza. "Jasne som povedal, že po skončení PN sa dostavím. Ak potrebujú skôr nejaké informácie, môžu ma prísť vypočuť," odvážne nám tvrdil podozrivý muž. Miesto, kde sa momentálne nachádza, sme sa aj napriek opakovane položenej otázke nedozvedeli.


Prečítajte si aj:

Policajtom došla trpezlivosť, zatykač na Puškára: Pozrite sa, čo im odkázal zo zahraničia!


Nedoručené obvinenie

Naozaj to teda vyzerá tak, že Puškár si robí z mužov zákona dobrý deň a zosmiešňuje ich prácu. S novinármi komunikuje, no podľa polície je na úteku. Opýtali sme sa, či mu už doručili obvinenie: "Pozeral som v schránke a nie je tam, ani na pošte. Ani mi nevolali kam ho majú doručiť. Ako vravím. Poskytujem absolútnu súčinnosť polícii. V podstate v tejto veci ma ešte ani nepredvolali. V tej veci, kde som svedok, mi odpísal dnes vyšetrovateľ, že ma bude kontaktovať. V tej, čo som údajne obvinený, mi volali minulý týždeň a odvtedy mi nedvíhali telefón, ani nevolali. Napísal som im e-mail na adresu, ktorú uviedla vyšetrovateľka a doteraz mi neodpísala."

Policajný lov na Puškára:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: minv.sk)

Puškár je brat známej televíznej moderátorky Zlatice Puškárovej a bývalý manžel prominentnej lekárky Alexandry Novotnej.

Peter Puškár a Alexandra
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: topky)

Pátranie po Puškárovi

Polícia v Banskej Bystrici sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po hľadanom 40-ročnom JUDr. Mgr. Petrovi Puškárovi, bytom Topoľníky v okr. Dunajská Streda. "Hľadaný je obvinený zo spáchania pokračujúceho zločinu podvodu v súbehu s pokračujúcim zločinom skrátenia dane a poistného," informovala hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová a doplnila, že obvinenému je potrebné doručiť uznesenie o vznesení obvinenia a vypočuť ho ako obvineného. Peter Puškár sa zdržiava na neznámom mieste a orgánom činným v trestnom konaní pri telefonickom kontakte poskytuje zavádzajúce informácie o mieste svojho pobytu, resp. hospitalizácie.

"Polícia využije všetky úkony a opatrenia, ktoré umožňuje Trestný poriadok a ktoré smerujú k zabezpečeniu osoby na plánovaných procesných úkonoch. Vzhľadom k prebiehajúcim úkonom nie je možné poskytnúť viac informácií," vysvetlil hovorca policajného prezídia Martin Wäldl. 

Popis osoby

Puškár je 170 cm vysoký, štíhlej postavy, má hnedé vlasy a zelené oči. Žiadame občanov, aby akékoľvek informácie o hľadanom mužovi oznámili na najbližšom útvare Policajného zboru, alebo na linku tiesňového volania 158. 

 

 

 

Viac o téme: KauzaPolícia PovodPeter Puškár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu