Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Odborníci bijú na poplach, Fico dosť riskuje: Musí zvoľniť, inak mu hrozí to najhoršie!

Premiér si včera poležal v nemocnici Zobraziť galériu (3)
Premiér si včera poležal v nemocnici (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - U Roberta Fica sa tento týždeň objavili náhle zdravotné problémy, ktoré vyústili až do jeho hospitalizácie. Hovorilo sa dokonca o podozrení na infarkt. Pravdou je, že premiér je kvôli svojej práci neustále vystavený stresu, preto by asi nebolo odveci zvoľniť tempo. Čo si o jeho zdravotnom stave myslia odborníci?

Vo štvrtok mal ísť Fico do Česka na oficiálnu návštevu, no bol nútený ju zrušiť. Doobeda ho totiž museli hospitalizovať v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb na bratislavských Kramároch. Skloňovalo sa slovo infarkt, toto podozrenie sa ale nakoniec nepotvrdilo. 

MIMORIADNA SPRÁVA Fico v nemocnici, vážna diagnóza? EXKLUZÍVNE FOTO Lekári rozhodli

Premiér ešte včera ráno začal pociťovať slabosť, bolesť na hrudi a už dlhšie má aj respiračné problémy. Je o ňom známe, že pravidelne a rád športuje, čo ale v kombinácii s každodenným stresom vyplývajúcim z charakteru jeho práce predstavuje veľkú záťaž na srdce. Topkám sa podarilo exkluzívne zistiť jeho diagnózu, ktorá znie akútny koronárny syndróm. 

Svetlana Ficová prišla navštíviť manžela do nemocnice
Zobraziť galériu (3)
Svetlana Ficová prišla navštíviť manžela do nemocnice  (Zdroj: Jan Zemiar)

"Ide o jeden z prejavov, resp. štádií ischemickej choroby srdca (nedostatočné prekrvenie srdcového svalu, pozn. red.). Pacientovi sa zúžia koronárne cievy a pri námahe či vyčerpaní, prípadne aj v pokoji, sa môže vyvinúť akútny koronárny syndróm, medzi ktorého prejavy patrí bolesť na hrudníku a srdcová slabosť," vysvetlil doktor Jakub Hložník s tým, že Ficov stav je zrejme spôsobený kombináciou prepracovanosti a stresu spojenou s nedostatkom spánku. 

Odborníci bijú na poplach,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Infarkt to teda nebol, no pre premiéra by to malo byť varovný signál, aby spomalil, pretože jeho aktuálna diagnóza infarktu môže predchádzať. Túto noc strávil v nemocnici na pozorovaní, jeho liečba je konzervatívna a nevyžaduje si operáciu. 

Viac o téme: NemocnicaRobert ficoSvetlana ficová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu