Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tragédia utopeného dovolenkára (†67) v Nemecku má dohru: Obeťou je známy slovenský fotograf!

Rieka Ostrach
Rieka Ostrach (Zdroj: wikimedia/Xocolatl)

BRATISLAVA/SONTHOFEN - V stredu vyhasol v Nemecku život Slováka, ktorý sa z rieky Ostrach pri Sonthofene pravdepodobne pokúšal vyloviť svojho štvornohého miláčika. Silný prúd sa mu však stal osudným a nepomohla ani resuscitácia zdravotníkov, krátko po prevoze do nemocnice zomrel. Topkám sa podarilo zistiť, že išlo fotografa Petra Francisciho, ktorý publikoval v módnych časopisoch, na obaloch gramoplatní, ale pôsobil aj v reklame, nielen ako fotograf, ale aj ako grafik.

Peter Francisci sa narodil 7. marca 1949 v Galante a vyštudoval FAMU v Prahe. jeho magisterská práca bola podľa Archívu výtvarného umenia venovaná módnej fotografii. Jedna z jeho prác sa nachádza aj napríklad na obale vinylu hudobnej kompilácie s názvom Nestarnúce melódie z dielne Opusu. Jeho meno je uvedené aj v Združení profesionálnych fotografov Slovenska.

Umelca podľa nemeckej polície pravdepodobne stál život skok do rieky Ostrach, z ktorej sa snažil dostať svojho psa. Okoloidúci začul v stredu okolo 16.20 volanie o pomoc a všimol si vo vode bezmocného muža aj so zvieraťom. Telefonicky zalarmoval záchranné zložky. Ako prvá na miesto nešťastia dorazila polícia a dvom príslušníkom sa Slováka podarilo vytiahnuť na breh. Medzitým prišla aj záchranná služba, ktorá muža resuscitovala a previezla do nemocnice. Bohužiaľ, vo večerných hodinách zomrel.

Podľa doterajšieho vyšetrovania fotograf, ktorý mal byť v Nemecku na dovolenke, chcel vytiahnuť z rieky svojho psa, ale podcenil prietok a hladinu vody, takže sa sám ocitol v život ohrozujúcej situácii. Jeho smrť nám potvrdili jeho blízki spolupracovníci a spolužiaci.

Viac o téme: OstrachPeter Francisci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu