Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Víkendové počasie prinesie zmenu: Meteorológovia vystríhajú pred prvými búrkami

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Hovorí sa, že aprílové počasie je nepredvídateľné. Po teplom a slnečnom jarnom úvode vás preto zmena počasia môže opäť prekvapiť. Buďte však kreatívni optimisti a víkend radšej využite napríklad na jarné upratovanie.

Piatok

Záver týždňa bude oblačný až zamračený. Najmä popoludní sa na viacerých miestach vyskytne dážď alebo prehánky, ojedinele aj búrky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 17 až 22, na krajnom západe a v Žilinskom kraji na 13 až 17, na juhovýchode až do 25 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m dosiahne okolo 9 stupňov Celzia. Viať bude prevažne severný vietor rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), na západe miestami dosiahne v nárazoch okolo 12 m/s (45 km/h). 

Psychológ o zmenách počasia a jarnej únave: Tipy a rady, ako zvládať nápor prírodných živlov

Víkendové počasie prinesie zmenu:
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Naše územie bude ovplyvňovať frontálne rozhranie spojené s tlakovou nížou. Sobota bude oblačná až zamračená a na väčšine územia môžete očakávať dážď alebo prehánky, prípadne ojedinelé búrky. Nočná teplota klesne na 11 až 6, denná na 16 až 21, na krajnom západe a v Žilinskom kraji a na Spiši na 10 až 15 stupňov Celzia. Viať bude slabý premenlivý, na juhozápade a cez deň postupne aj na ostatnom území prevažne severný vietor rýchlosťou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h).

Víkendové počasie prinesie zmenu:
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

Nedeľa sa bude vyznačovať oblačným až zamračeným počasím s dažďom a prehánkami, vo vysokých horských polohách aj snežením. Popoludní budú od západu zrážky ustávať a oblačnosť sa čiastočne zmenší. Nočná teplota poklesne na 11 až 6 stupňov, denná teplota dosiahne 13 až 18 stupňov, na krajnom západe a v Žilinskom kraji a na Spiši 8 až 13 stupňov Celzia. Viať by mal prevažne severný vietor rýchlosťou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h).

Víkendové počasie prinesie zmenu:
Zobraziť galériu (4)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu