Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Spoveď muža, ktorý videl, ako sa vetroň rúti na dom: Pilot kričal zo vzduchu po ľuďoch na zemi

 Michal je profesionálnym pilotom Zobraziť galériu (3)
Michal je profesionálnym pilotom (Zdroj: foto: tv markíza)

NITRA - Obyvatelia Nitry v časti pod Zoborom ostali včera poriadne vystrašení. Počas medzinárodnej leteckej súťaže bezmotorových lietadiel Pribina Cup dopadol na strechu rodinného domu stroj práve vtedy, keď jeho majitelia obedovali. Náš čitateľ Vlado rozpovedal, ako celú situáciu zachytil.

Vaše tipy

"Vetroň dopadol na dom na Ružovej ulici. Pilot pristál na Jazernej ulici. Bolo počuť náraz, ale neuvedomil som si, že to bolo vo vzduchu. Celý čas som bol v záhrade a ani som si tie vetrone nevšimol. Až ked pilot na padáku ešte vo vzduchu kričal, som videl padať vetroň," opísal Vlado. Domnieva sa, že pilot kričal práve preto, aby upozornil ľudí na zemi. "Nech ich nezraní padajúci vetroň," dopnil. Vo vzduchu sa zrazili dva vetrone a nasledoval pád. 

Spoveď muža, ktorý videl,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Ako ďalej Vlado opísal: "Vetroň padal v polohe hore bruchom relatívne pomaly, žiadna šípka k zemi," uviedol. Pilot mal podľa neho jednoduchý padák, čo sa nedal ovládať, preto pristál v záhrade domu a nie na priľahlom malom futbalovom ihrisku. "Väčšie šťastie mal, že sa v záhrade nestretol s rotvajlerom, čo tam býva," vtipne poznamel čitateľ, no zároveň vyslovil svoj názor na celú situáciu: " roky sa čudujem, že sa pri tých pretekoch, keď pred štartom krúži na jednom mieste veľa vetroňov, ešte nezrazili. Je to veľmi nepríjemné. Mali by krúžiť nad nezastavanou oblasťou," povedal.

Spoveď muža, ktorý videl,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Incident sa stal v sobotu okolo 13-tej hodiny. Pred pádom vetroňa sa stihol 43-ročný profesionálny pilot Michal katapultovať. Stroj dopadol na strechu rodinného domu v čase, keď jeho obyvatelia obedovali. Strechu vetroň vážne poškodil. "Musím každú chvíľu vodu piť, ale dúfam, že to predýcham. Hlavná vec, že sa tomu pilotovi nič nestalo. Už je, ako je," povedala pre televíziu Markíza so stiahnutým hrdlom majiteľka domu, do ktorého narazil vetroň. Pilot, našťastie, neutrpel vážne zraneni, poranil si nos. Prípadom sa zaoberajú kompetentní, je v štádiu vyšetrovania. 

Viac o téme: VetroňNitraZobor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu