Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poplach v Nitre na Zobore: Vetroň spadol na strechu domu, pilot (43) sa katapultoval

Ilustračná foto
Ilustračná foto (Zdroj: TASR)

NITRA – Na strechu rodinného domu na Zobore v Nitre dnes okolo 13-tej spadol vetroň. Ako informoval krajský hovorca hasičov Michal Varga, pilot sa stihol katapultovať ešte pred dopadom vetroňa a zranil si len nos.

V Nitre v miestnej časti Zobor sa dnes vo vzduchu stretli dve bezmotorové lietadlá. Jedno z nich narazilo do strechy rodinného domu, ktorú poškodilo. Druhý účastník nehody so svojím lietadlom bezpečne pristál na letisku v Janíkovciach. Na mieste sú hasiči, polícia aj zdravotníci. Potvrdila to hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová.

Rodinný dom sa nachádza na ulici Pod Zlatým brehom. "Pilot z Čiech vo veku 43 rokov stihol z lietadla vyskočiť. S padákom pristál v záhrade a utrpel ľahké zranenia," konštatovala Bruchterová a doplnila: "Príčinu nehody vyšetrujú experti, časť ulice je uzavretá." Na mieste nehody je policajná vyšetrovateľka aj hasiči.

 

Ako doplnila pre Topky Bruchterová, prípad prevzal Vyšetrovací úrad letecký. Podľa očitých svedkov vo vzduchu bolo približne desať vetroňov. Príčinou havárie bola pravdepodobne malá vzdialenosť medzi bezmotorovými lietadlami a došlo vo vzduchu k ich kontaktujeden. Obyvatelia domu, kde vetroň dopadol, ostali poriadne vystrašení.  

  

Viac o téme: VetroňNitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu