Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prípad otca, ktorý zabudol Kristínku (†2) v rozpálenom aute, uzavretý: Spoveď obhajcu Lipšica!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Fotoi: Facebook)

NITRA - Uplynulé leto šokovala celú Európu správa o úmrtí malej Kristínky z Nitry. Zomrela v horúčavách na parkovisku v aute po tom, čo ju otec zabudol vysadiť v škôlke. Je obvinený z usmrtenie, no cíti sa nevinný.

Nešťastie sa stalo vlani 22. júla. Dievčatko objavili v uzavretom rozhorúčenom aute popoludní, niekoľko hodín po tom, čo ho otec nechal ráno odstavené na parkovisku. Kristínke už, žiaľ, nebolo pomoci. Jej telíčko bolo smrťou poznačené.  

Na prípade začali policajti okamžite pracovať. Začali trestné stíhanie, pričom prípad vyšetrovali ako zločin opustenia dieťaťa, no neskôr ho prekvalifikovali na prečin usmrtenia. V prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov. Vyšetrovateľ prípad ukončil Návrhom na podanie obžaloby. Prokurátor začiatkom marca Kristínkinho otca obvinil z prečinu usmrtenia. "Prípad je v štádiu po podaní obžaloby, ktorú prokurátor Okresnej prokuratúry Nitra podal na Okresný súd Nitra dňa 11.3.2016 proti obžalovanému J. K. pre prečin usmrtenia. O tejto obžalobe rozhodne sudca Okresného súdu Nitra," informoval hovorca nitrianskej krajskej prokuratúry Jaroslav Maček. 

Prípad otca, ktorý zabudol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Topky, Facebook)

Jozef svoju vinu popiera

Rodina nebohej Kristínky je tragédiou dodnes otrasená. Otec dievčatka ale svoju vinu popiera. "Konanie o dohode o vine a treste sa skončilo neúspešne, nakoľko neboli splnené zákonné podmienky na uzavretie takejto dohody, pretože obvinený svoju vinu neuznal," vysvetlil Maček.  

Otca nebohej Kristínky zastupuje Daniel Lipšic

"Prísť o vlastné dieťa je najväčšia tragédia pre každého rodiča. Otec malej Kristínky si túto tragédiu bude prežívať každý deň do konca svojho života. Preto som sa rozhodol prevziať jeho obhajobu," vysvetlil Lipšic na sociálnej sieti. 

Prípad otca, ktorý zabudol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Rodina je obrovským nešťastím navždy poznačená, z tragédia sa stále nedokážu spamätať. Ich maličký anjelik im nepredstaviteľne chýba. Otec sa s krutým osudom podľa všetkého len ťažko niekedy vyrovná.  "Otec malej Kristínky už znáša najťažší trest - do konca svojho života bude niesť morálnu vinu za smrť svojej 2-ročnej dcéry," vyjadril sa Lipšic, ktorý otca zastupuje. "Aký účel ma plniť trest, ktorý mu môže byť v trestnom konaní uložený? Je to starostlivý otec rodiny, nie je potrebné ho od spoločnosti izolovať, ani prevychovať, trest, ku ktorému trestné stíhanie môže viesť, nebude mať ani žiadny odstrašujúci účinok. Predstava, že samotná hrozba usmrtenia vlastného dieťaťa nie je dosť odstrašujúca, ale pár rokov odňatia slobody alebo peňažný trest bude mať generálno-preventívny účinok na ostatných, je absurdná." domnieva sa Lipšic. 

Viac o téme: OtecDievčatkoNitraKristínka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu