Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšie verejné pohoršenie? Kotleba zrušil vulgárne divadlo, známej speváčke dal odmenu

Speváčka Kristína Zobraziť galériu (2)
Speváčka Kristína (Zdroj: SITA)

BREZNO – O zrušenom ochotníckom predstavení na želanie banskobystrického župana Mariana Kotlebu v Brezne nedávno hovorilo celé Slovensko. Vysvitlo, že v ten istý deň financoval aj vystúpenie známej slovenskej popovej divy v rovnakom meste.

Mimovládna organizácia Transparency International na svojom facebookovom profile zverejnila časť zmluvy, ktorá má odhaľovať zákulisie vystúpenia známej popovej speváčky Kristíny. „V to poobedie, keď župan Marián Kotleba osobne zakázal pokračovať divadelníkom z Brezna v hre pre učiteľov, vystúpila podľa zverejnenej zmluvy na pódiu podľa objednávky BB župy aj speváčka Kristína. Oficiálne šlo o oslavu dňa učiteľov, ale ako náhodou to bolo organizované dva týždne skôr, rovno v pondelok 14.3, teda na výročie založenia Slovenského štátu,“ uviedla mimovládna organizácia.

Slovensko má nový parlament: VIDEO TOP momenty a trapasy prvého dňa!

Podľa zmluvy išlo o podujatie Udeľovanie Ceny Mateja Bela pri príležitosti Dňa učiteľov v Mestskom dome kultúry Brezno. Speváčka Kristína, vlastným menom Kristína Peláková, mala odspievať na halfplayback dva piesne za odmenu 500 eur.

„Je to naozaj také ťažké pre slovenského umelca nenechať sa kúpiť za 500 eur pre dve pesničky na playback? Čo tak ukázať, že sa odmieta spolupodieľať na oslave neprijateľného? Pokiaľ sa nepridáme všetci, extrémistom sa tu bude naďalej dariť,“ vyzvali ľudia z Transparency International.

Divadlo zrušil kvôli vulgarizmom

V deň speváčkinho vystúpenia Marian Kotleba zrušil ochotnícke predstavenie Divadelného súboru Jána Chalupku z Brezna s názvom Kováči, pretože v ňom zazneli vulgarizmy. Vystúpenie sa konalo v rámci sprievodného kultúrneho programu pri príležitosti oceňovania najlepších učiteľov kraja. 

Súbor uviedol hru srbského dramatika Miloša Nikoliča (1939) Kováči. Ide o absurdnú, miestami trpkú komédiu, ktorá divákov zavedie do kováčskej dielne kdesi v Nemecku. V nej sa desiatky rokov po vojne stretajú traja kováči, bývalí vojaci - Nemec, Srb a Rus, ktorých osudy sa počas vojny navždy preplietli. Každý zabezpečil svoje potomstvo i následníka svojej vyhne. No práve táto skutočnosť ich po rokoch doženie do zúfalstva, kde nie je už vôbec isté, či Nemec je Nemcom, Rus Rusom a Srb Srbom. 

Ďalšie verejné pohoršenie? Kotleba
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Transparency International Slovensko)

...

Viac o téme: KotlebaSpeváčka Kristína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu