Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Vrahovia muža, ktorého telo po častiach vyniesli pod Prístavný most: Za ohavnosť do väzenia

Dušan a Mária Zobraziť galériu (6)
Dušan a Mária (Zdroj: foto: tv joj)

BANSKÁ BYSTRICA - Vlani v júni otriasla hlavným mestom brutálna vražda. Náhodný okoloidúci našiel pod Prístavným mostom ľudskú hlavu, kriminalisti neskôr po častiach celé telo. K ohavnému skutku sa priznali Dušan Ondrušík (31) a Mária Rafaelová (24). Súd ich poslal za mreže na 18 a 20 rokov.

Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici včera odsúdil 31-ročného Dušana Ondrušíka a 24-ročnú Máriu Rafaelovú z Bratislavy za závažný zločin úkladnej vraždy, ktorú spáchali vlani 1. júna v hlavnom meste na Miletičovej ulici. Rozpílené časti mužského tela polícia našla v lesnom poraste pri Prístavnom moste. Začalo sa rozsiahle vyšetrovanie.

Obvinení sa dohodli

Obvinení svoju vinu v plnom rozsahu priznali a čin oľutovali. Súd tak mohol schváliť dohodu o vine a treste, ktorú uzavreli s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry. Jej predpokladom bolo tiež vzdanie sa práva na verejný súdny proces, ako aj možnosť odvolať sa. Rozsudok bol okamihom vyhlásenia právoplatný.

Vrahovia muža, ktorého telo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Ako konštatoval predseda senátu: "Súd nepovažuje dohodu za neprimeranú. Chceme byť presvedčení, že ste si uvedomili, čo ste urobili," povedal obvineným. Pripomenul im, že aj napriek motívu, ktorým malo byť opakované fyzické násilie poškodeného vo vzťahu k Márii a jej matke, nemôže byť dôvodom na taký brutálny zločin. Keby bol proces a vykonávalo sa dokazovanie, ktoré by ich usvedčilo, išli by do väzenia na 25 rokov. K výrazne zníženému trestu im pomohlo priznanie a fakt, že doteraz neboli súdne trestaní.

Vrahovia muža, ktorého telo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Vrahovia muža, ktorého telo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Takto vraždili

Rafaelová dostala vyšší trest, pretože bola iniciátorkou ohavného zločinu. Po predchádzajúcej dohode s Ondrušíkom nalákala 44-ročného Bratislavčana do pivničných priestorov na Miletičovu ulicu. Tam bol už ukrytý Ondrušík. Počas orálneho sexu poškodeného s dnes už odsúdenou ženou ho napadol kuchynským nožom a sekáčom na mäso. Pridala sa k nemu aj Rafaelová. Obeti zasadili desiatky bodných a rezných rán po celom tele, potom ho rozpílili a časti tela vyniesli do lesného porastu.

Viac o téme: VraždaRozsudokPrístavný most
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu