Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Moslimovia žijúci na Slovensku sú rozhorčení: Cítime nevýslovnú bolesť, keď zomierajú nevinní ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos)

BRATISLAVA - Moslimovia žijúci na Slovensku sú rozhorčení z dnešných teroristických útokov v Bruseli. Pozostalým obetí vyslovili úprimnú sústrasť. "Vždy cítime nevýslovnú bolesť, keď zomierajú nevinní ľudia," uviedli dnes predstavitelia Islamského centra v Bratislave v stanovisku.

Islam podľa hovorcu centra Ibrahima Mahmouda odmieta akékoľvek násilie. Každý, kto tvrdí, že takto činí v mene Boha, podľa neho klame. Zabíjať v mene akéhokoľvek náboženstva je pre každého úprimne veriaceho človeka neprípustné, upozornil.

Islamské centrum v Bratislave je podľa jej predstaviteľov komunitou moslimov, ktorí majú na Slovensku rodiny a prácu. "Sú plne integrovanými občanmi Slovenska," upozornili. Vítajú preto všetky opatrenia, ktoré urobila vláda SR v záujme ochrany všetkých svojich občanov a návštevníkov.

Islamská nadácia na Slovensku žiada politické strany a ich reprezentantov, aby sa vyvarovali "akéhokoľvek paušalizovania, ktorého cieľom sa už v prvých medializovaných vyjadreniach stávajú najmä utečenci hľadajúci bezpečný domov v Európe alebo príslušníci náboženských a etnických menšín žijúci v Európe".

Zdôrazňuje, že "žiaľ nad smrťou nevinných a strach z ďalších útokov by v nás nemali zahubiť ľudskosť. Ak by sa tak stalo, ak by sme zavrhli to, čo sme roky budovali v rámci európskej integrácie a ak by sme opätovne postavili ploty na hraniciach a v našich mysliach, urobili by sme to, čo chcú teroristi, ktorí sa vyžívajú v strachu a v nenávisti"

Viac o téme: BruselMoslimoviaIbrahim Mahmoud
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu