Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Brutálnej bitky v Žiari n. Hronom: Konflikt vyvolala hádka, v bare lietali facky a kopance

bitka v pivárni
bitka v pivárni (Zdroj: Foto: youtube)

ŽIAR NAD HRONOM - Brutálna bitka sa strhla ešte v utorok večer v pivárni v Žiari nad Hronom. Čašníčky sa zastali stáli zákazníci, čo rozpútalo hnev, facky, buchnáty a kopance lietali hlava-nehlava. Prípad už riešia žiarski kriminalisti.

Bitka sa strhla okolo 21-vej hodiny v pivárni Žiarčanka. "Po tom, čo jeden agresor začal vulgárne nadávať našej čašníčke, sa jej zastali dvaja priatelia, naši stáli slušní zákazníci. Následne statný agresor vyvolal bitku, ku ktorej sa pridali jeho dvaja kumpáni," opísala incident na sociálnej sieti majiteľka podniku.

Ako je z videa vidieť, okolo 2:40 minúty sa statný muž rozpráva s čašníčkou, ktorá stojí za barom. Následne prejde k stolu, kde sedí partia ľudí. Dôjde k slovnej potýčke, ktorá sa zvrhne vo fyzický konflikt. K skupinke razom pribehnú ďalší a následne sa strhne poriadna mela. Agresori útočia päsťami, jeden sa chce dokonca zahnať stoličkou. Bitkár nakoniec zasadí mužovi ležiacemu na zemi aj niekoľko kopancov do hlavy. Brutálna bitka ale pokračuje ďalej, agresori sa stiahli do zadnej miestnosti baru, odkiaľ po chvíli "vyletí" zbitý muž. 

Celý desivý incident je zachytený na videu. 

"Na základe medializovaných informácií vydal námestník generálneho prokurátora pre trestný úsek pokyn krajskému prokurátorovi v Banskej Bystrici  prijať zákonné opatrenia na urýchlené objasnenie fyzického incidentu a na vykonanie zaisťovacích opatrení vo vzťahu k útočníkom," informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová. 

Prípadom sa teraz zaoberá kriminálna polícia, je v štádiu vyšetrovania. "Vo veci začal konať vyšetrovateľ pre zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu v spolupáchateľstve a prečin výtržníctva. Skutku sa dopustili traja páchatelia, ktorí už boli v minulosti viackrát súdne trestaní, prevažne za majetkovú trestnú činnosť," informovala hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová. Ako ďalej doplnila, páchateľ fyzicky napadol v pohostinstve na Hviezdoslavovej ulici v ŽIari nad Hronom dvoch mužov (23,30) zo Žiaru nad Hronom. Mladšieho muža agresor dvakrát udrel päsťou do tváre a následne ho udieral do ostatných častí tela. Staršieho z mužov kopol do hlavy a tiež udieral do celého tela. Mladší z napadnutých mužov sa podľa predbežnej lekárskej správy bude liečiť sedem a viac dní, starší z napadnutých mužov predbežne 20 dní. 

"V prípade prebiehajú ďalšie procesné úkony a v krátkom čase bude páchateľom vznesené obvinenie za uvedené trestné činy," uzavrela Faltániová. 

 

Viac o téme: BitkaŽiar nad Hronom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu