Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nemocnica v Prešove vraj využíva právne služby za nehoráznu sumu: Tu je jej reakcia!

Erika Jurinová
Erika Jurinová (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Podpredsedníčke NR SR Erike Jurinovej (OĽaNO) sa nepozdáva zmluva Fakultnej nemocnice s poliklinikou J.A. Reimana v Prešove s advokátskou kanceláriou, ktorá jej poskytuje právne služby.

"Dosť ma prekvapila suma, za ktorú pracuje táto advokátska kancelária. Možno, že to nie je veľká kauza, ale aj to hovorí o spôsobe riadenia nemocnice. Fakultná nemocnica uzavrela s advokátskou kanceláriou Goga spol. s.r.o., zmluvu na mesačnú platbu za právne služby v hodnote 7 968 eur," priblížila na tlačovej besede. Podpredsedníčka preto plánuje dať zmluvu na posúdenie Najvyššiemu kontrolnému úradu.

Jurinová porovnala aj zmluvy iných nemocníc s advokátskymi kanceláriami. Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D. Roosevelta Banská Bystrica má zmluvu na 1 320 eur mesačne, Univerzitná nemocnica Martin platí mesačne 600 eur. 

"Možno, že takýmto spôsobom sa snaží vedenie nemocnice zabezpečiť prácu pre tých, ktorí majú určité spojenie, pretože zhodou okolností advokátska kancelária Goga, s.r.o., sedí na takmer identickej adrese ako exekučná kancelária, ktorá vymáha exekúcie pre Úrad nad zdravotnou starostlivosťou," poznamenala Jurinová.

Nemocnica odmieta tvrdenia o predražených právnych službách

Fakultná nemocnica s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove odmieta informácie z tlačovej besedy hnutia OĽaNO, konkrétne vyjadrenia podpredsedníčky Národnej rady SR Eriky Jurinovej, ktorá uviedla, že sa jej nepozdáva zmluva prešovskej nemocnice s Advokátskou kanceláriou GOGA a spol, s.r.o., čo má podľa jej slov zároveň vykresľovať aj obraz riadenia tejto nemocnice

„FNsP Prešov považuje tieto informácie za neúplné, skreslené, nesprávne interpretované a nezohľadňujúce kontext samotnej praxe v  poskytovaní právnej agendy v predmetnej nemocnici. Tieto závery sú vykonštruované a nezakladajú sa na pravde. Nemocnica rozsiahlejšie stanovisko k predmetnej téme poskytne pre krátkosť času v priebehu zajtrajšieho dňa,“ píše sa v stanovisku, ktoré poskytla hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková. 

Prešovská nemocnica zároveň vyjadruje ľútosť nad tým, že Jurinová sa pri utorňajšej osobnej návšteve ich nemocnice „vôbec o predmetnú zmluvu nezaujímala a nijakým spôsobom nepožiadala FNsP Prešov o bližšie vysvetlenie rozsahu, účelu a spôsobu plnenia tejto zmluvy".

Viac o téme: OĽaNOErika Jurinová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu