Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hasiči podvečer uhasili oheň vo Vysokých Tatrách

Väčšinu požiarov spôsobilo zrejme vypaľovanie suchej trávy.
Väčšinu požiarov spôsobilo zrejme vypaľovanie suchej trávy.

KEŽMAROK - Požiarnici dnes podvečer uhasili požiar v lokalite Rakytovec pri Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách, kde od piatku horelo na ploche asi 6,5 hektára, informovalo ČTK operačné stredisko hasičov v Poprade.

Ešte v piatok hasiči zlikvidovali tiež rozsiahly oheň neďaleko obce Stráne pod Tatrami, kde plamene zasiahli územie na približne 60 hektároch. "O 17:30 bol lesný požiar v lokalite Rakytovec zlikvidovaný," uviedol Jozef Michlík z popradského operačného strediska hasičov. V ťažkom teréne s prevýšením 150 metrov zasahovali v piatok aj vrtuľníky. Dnes v hasení pokračovala asi dvadsiatka ľudí. Príčiny požiaru hasiči nespresnili.

V piatok zasahovali hasiči okrem požiaru pri Stráňach a Štrbskom Plese aj proti menším ohňom pri obciach Lechnica a Jurské, potvrdilo operačné stredisko hasičov v Kežmarku. Väčšinu požiarov spôsobilo zrejme vypaľovanie suchej trávy. Ľudia ju zvyknú zapaľovať v jarných mesiacoch napriek tomu, že podľa štatistík hasičov každoročne vznikajú z vypaľovania porastov požiare. Príkladom je aj štvrtkový prípad z košického okresu, kde oheň zničil trávnatý a lesný porast s plochou asi šesť hektárov a spôsobil škodu približne milión korún.

Chceš sa stať súčasťou tímu Bleskoviek? >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu