Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

ZÁHADA DŇA Zrodilo sa to v počítači Ficovej sexi asistentky a má to ochrániť milióny na masáže

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: SITA, Topky)

BRATISLAVA - Škandál okolo maséra milionára má zaujímavé pokračovanie. Po tom, čo získal zázračný kód, ktorý mu umožňoval zarábať na štáte milióny eur, sa rozhodol brániť. Odpísal mail, ktorý radšej ani nemal. Ako autor jeho správy figuruje neuveriteľné meno. Nitky smerujú na Úrad vlády.

Pavol Kostka obvinenie nenechal len tak a rozhodol sa brániť. Poslal svoju reakciu, v ktorej píše, že nárast peňazí mal kvôli zvýšenému počtu pacientov. Ale to nie je ani zďaleka všetko. Ako autor mailu, ktorý má k dispozícii televízia Markíza, sa uvádza meno sexi Ficovej asistentky Márie Troškovej. To by mohlo značiť, že premiérovi a Smerákom naozaj záleží na osobe kontroverzného maséra.

Autorka mailu Ficova asistentka?
Zobraziť galériu (8)
Autorka mailu Ficova asistentka?  (Zdroj: Facebook)

Hovorkyňa predsedu vlády to však popiera. „Podľa informácii, ktoré máme k dispozícii, MUDr. Kostka poslal svoju reakciu na poslanca Beblavého viacerým médiám ako aj viacerým verejným inštitúciám, vrátane Kancelárie predsedu vlády. Kategoricky odmietame, že by Mária Trošková písala alebo upravovala spomínané stanovisko a konštrukciu TV Markíza považujeme za smiešnu fabuláciu,” uviedla Beatrice Szabóová.

Trošková po boku premiéra
Zobraziť galériu (8)
Trošková po boku premiéra  (Zdroj: SITA)

Vo vyhlásení Kostka ďalej tvrdí, že keď s obvineniami politici Siete neprestanú, je odhodlaný Miroslava Beblavého ťahať po súdoch. Bráni sa tiež, že výnimočný kód dostal po podpise z čias Radičovej vlády.

Pavol Kostka
Zobraziť galériu (8)
Pavol Kostka  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Tisíce pre maséra išli aj od Fica

Transparency International Slovensko (TIS) včera zistila, že Kostka dostal vlani peniaze aj z rezervy premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Dvadsaťtisíc eur malo ísť do neziskovky Výskum Thomasa Alva Edisona jeho spolupodnikateľky a finančnej manažérky kliník Slávky Kostkovej. Sídli v Spišskej Belej na rovnakej adrese ako klinika. Peniaze sa mali použiť na modernizáciu pracoviska, nákup technického vybavenia a zdravotných pomôcok. Poukazuje na to, že Kostka bol úspešný aj pri čerpaní eurofondov.

Majú čo vysvetľovať
Zobraziť galériu (8)
Majú čo vysvetľovať  (Zdroj: SITA)

Za deň milionárom

Ešte v roku 2010 mala firma Pavla Kostku tržby necelých 50 tisíc eur ročne a nulový zisk. No v roku 2012, po nástupe bývalej ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej a za čias panovania Marcela Foraia vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni, sa tomuto lekárovi začalo neuveriteľne dariť. Kostka mal v roku 2012 obrat asi 140 tisíc eur, v roku 2014 to už bolo vyše 1,4 milióna eur. Inými slovami, za dva roky zvýšil tržby až 10-násobne.

Jedna z kliník Pavla Kostku
Zobraziť galériu (8)
Jedna z kliník Pavla Kostku  (Zdroj: Facebook)

Špeciálny kód CDT00

Kostkove kliniky podnikajú v poskytovaní fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácii. Na tom sa však takto rozprávkovo zarobiť nedá, keďže napríklad poisťovňa Dôvera prepláca aj za náročné úkony maximálne 5 eur. "Biznismodel „kliniky“ Kostka je totiž postavený na tom, že Pavol Kostka si vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni vybavil samostatný, unikátny kód výkonu zdravotnej starostlivosti pod názvom „cielená dlhodobá terapia – CDT00“. Inými slovami, štátna VŠZP platila Kostkovi za niečo, za čo neplatí nikomu inému na svete," informujú politici Siete.

V tzv. červených zónach,
Zobraziť galériu (8)

Štandard predávajú za horibilné sumy

V zmluvách so VšZP to má Kostka ošetrené tak, že za klasické úkony zabalené do pozlátka, inkasuje neuveriteľné sumy. Pre ilustráciu si predstavte, "že by ste si v obchode kúpili 2 horalky a 1 fľašu minerálky, ale obchod to predával ako balík „Cielená výživa pre život“ a naúčtoval za to 15 euro." Navyše, Kostkovi činnosť jeho kliník zabezpečuje garant MUDr. Gregor Sinay, ktorí vďaka diere v zákone môže ručiť za viac ako jednu kliniku.

Viac o téme: ZdravotníctvoMasérMária TroškováPavol Kostka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu