Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ostrá kritika zo strany univerzity: Vláda reagovala na štrajk učiteľov s ignoranciou!

Univerzita Komenského v Bratislave Zobraziť galériu (2)
Univerzita Komenského v Bratislave (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predstavitelia vlády a ministerstva školstva doteraz reagovali na celoslovenský štrajk učiteľov s ignoranciou, pohŕdaním či hrubými dezinformáciami. Vyzývame vedenie Univerzity Komenského (UK) v Bratislave a Akademický senát Univerzity Komenského v Bratislave, aby verejne zaujali jasný postoj k požiadavkám Iniciatívy slovenských učiteľov (ISU) a podporili ich. Uvádza sa to vo vyhlásení Akademického senátu Filozofickej fakulty UK v Bratislave.

„Univerzita Komenského v Bratislave ako najstaršia a najväčšia univerzita má povinnosť vyjadriť sa k tejto závažnej situácii, ktorá sa týka súčasnosti a budúcnosti vzdelávania na Slovensku a ďalšej perspektívy našej spoločnosti. Obraciame sa na vás s touto výzvou preto, že Filozofická fakulta (FiF) UK považuje za svoje poslanie aj vzdelávanie učiteľov a medzi štrajkujúcimi učiteľmi je mnoho našich absolventov,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Veľká časť problémov, ktoré štrajkujúci učitelia tematizujú, sa podľa vyhlásenia priamo dotýka aj vysokého školstva. „Pokiaľ rokovania predstaviteľov štátu a ISU nebudú úspešné, členovia Akademického senátu FiF UK sa obrátia na akademickú obec univerzity s návrhom na vyhlásenie jednodňového štrajku na podporu požiadaviek štrajkujúcich učiteľov,“ konštatuje sa vo vyhlásení Akademického senátu Filozofickej fakulty UK.

Vyhlásenie Akademického senátu Filozofickej fakulty UK v Bratislave k prebiehajúcemu štrajku učiteľov:

Ostrá kritika zo strany
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: Iniciatíva slovenských učiteľov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu