Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Otec so synom si vyšli na bicykloch: Vodič si ich nevšimol, chlapec je vo vážnom stave

Cyklisti
Cyklisti (Zdroj: SITA)

TRNAVA - Polícia v krátkom čase zaevidovala dve vážne dopravné nehody s účasťou chodca a maloletého cyklistu. V oboch prípadoch sa zrážka s autom skončila s ťažkými zraneniami, informovala krajská hovorkyňa Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

„K nehode s 11-ročným cyklistom došlo v piatok (15. 1.) o 17.45 h na ceste II/507 v okrese Dunajská Streda. Vodič na aute Seat Altea z okresu Dunajská Streda išiel smerom od obce Vrakuň do Gabčíkova. Na rovnom úseku cesty si pravdepodobne z nepozornosti nevšimol na pravej krajnici dvoch cyklistov. Pri zrážke došlo k vážnemu zraneniu mladého cyklistu z neďalekej obce, ktorého sprevádzal otec,“ priblížila hovorkyňa s tým, že zraneného chlapca previezli záchranári do dunajskostredskej nemocnice. Presné príčiny nehody polícia naďalej vyšetruje. 

Podľa ďalších slov hovorkyne k druhej nehode s nemotorovým účastníkom došlo dnes v skorých ranných hodinách v okrese Trnava. „V obci Dolné Trhovište z doposiaľ nezistených príčin zachytil vodič Iveca na hlavnom ťahu 25-ročného miestneho muža. Muž bol s poranením hlavy prevezený do nemocnice. Polícia podrobila vodiča z Topoľčian dychovej skúške na alkohol, ktorá bola negatívna. Okolnosti a mieru zavinenia dopravná polícia naďalej zisťuje,“ uviedla Linkešová.

Polícia apeluje na vodičov, aby najmä za zníženej viditeľnosti a v noci venovali dostatočnú pozornosť riadeniu vozidla a rátali aj s možnosťou pohybu nemotorových účastníkov. V zmysle zákona sú povinní dbať na zvýšenú opatrnosť voči cyklistom a chodcom. „V maximálnej miere odporúčame doplniť chodcom a cyklistom  odev o reflexné prvky, nestačí mať v ruke baterku ani zapnuté mobilné zariadenie,“ uzavrela hovorkyňa.

Viac o téme: NehodaCyklisti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu