Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Bugár obviňuje Fica: Témou migrantov prekrýva tieto ozajstné problémy Slovenska!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vláda sa témou migrantov snaží prekryť skutočné problémy Slovenska, akými sú kolabujúce zdravotníctvo, bujnejúca korupcia, zle fungujúce školstvo či zhoršujúce sa podnikateľské prostredie. V reakcii na dnešné vyjadrenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) to uviedol predseda Mosta-Híd Béla Bugár.

Predsedu vlády zároveň vyzval, aby miesto strašenia predstavil plán riešenia migračnej krízy, ktorý ponúkne Slovensko počas nášho predsedníctva v Rade EÚ v druhej polovici tohto roka. Fico dnes vyhlásil, že Slovensko musí byť zabezpečené pred hrozbami a jediná cesta, ako minimalizovať riziká, je zabrániť vytvoreniu ucelenej moslimskej komunity na Slovensku. Tá by vznikla naplnením povinných kvót. Uviedol to v reakcii na udalosti v nemeckom Kolíne nad Rýnom, kde počas novoročných osláv došlo k masovému sexuálnemu obťažovaniu a okradnutiu žien.

Bugár pripomenul, že Národná rada SR jasne odmietla povinné kvóty, preto nerozumie potrebe premiéra Fica neustále sa vracať k tejto téme. "Aj počet žiadateľov o azyl za tretí kvartál - 15, hovorí jednoznačne o tom, že Slovensko nie je cieľovou krajinou," zdôraznil Bugár. 

Most-Híd odmieta šírenie strachu a spájanie s udalosťami v zahraničí, ktoré u nás podľa Bugára nehrozia. Šéf Mosta-Híd je za celoeurópske riešenie migračnej krízy. Len to môže byť podľa neho účinné. Premiér by sa mal teda podľa neho skôr snažiť o hľadanie riešenia na európskej pôde a doma by sa mal venovať predovšetkým domácim problémom.

"O dva mesiace sú voľby, ktoré nemôžu byť o strachu, ale o ponuke riešení. Výpovede zdravotných sestier, slabo fungujúce školstvo, všadeprítomná korupcia. To sú podľa nás akútne problémy, ktoré je potrebné okamžite riešiť," vyhlásil Bugár. Odmietol prekrývanie akútnych problémov migračnou krízou. Zdôraznil potrebu prijatia protikorupčného a investičného balíčka.

Viac o téme: Robert FicoBéla BugárUtečenecká kríza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu