Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vodiči, pozor: Na týchto cestách sa bude poriadne šmýkať, počítajte aj s hmlou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V okrese Liptovský Mikuláš hrozí ľadová povodeň. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal pre túto oblasť až do odvolania výstrahu 1. stupňa.

Vzhľadom na veľmi nízke teploty vzduchu sa podľa SHMÚ na tunajších tokoch vytvárajú ľadové bariéry. "Voda tečie po ľade, čo následne spôsobuje vzdutie vodných hladín, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," vysvetlil SHMÚ. Vývoj hydrologickej situácie priebežne aktualizuje.

Opatrne aj v okolí Pezinka

Vodiči cestujúci v okolí Pezinka a Švábovskej stráne, by mali počítať s hmlou s dohľadnosťou do 100 metrov. Upozorňuje na to momentálne Slovenská správa ciest (SSC) prostredníctvom svojej webovej stránky zjazdnost.sk.

Podľa SSC sú všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na Slovensku zjazdné. Povrch vozoviek je na nich vlhký až mokrý. Cesty I., II. a III. triedy sú taktiež zjazdné. SSC informuje, že povrch vozoviek je na nich prevažne vlhký, až mokrý, alebo pokrytý vrstvou čerstvého kašovitého či utlačeného snehu v hrúbke do troch centimetrov.

Čerstvý, kašovitý alebo utlačený sneh sa nachádza na povrchu vozoviek horských priechodov Látky-Prašivá, Vrchslatina, Vernár, Huty, Zbojská, Čertovica, Veľké Pole, Cukmantel, Šturec, Donovaly, Fačkov, Besník, Súľová, Grajnár, Homôľka, Dobšiná a Herlianske Sedlo. SSC upozorňuje, že pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený horský priechod Šútovce a cesta I/64 v úseku Nitrianske Pravno-Fačkovské sedlo.

Viac o téme: SHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu