Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Chytili páchateľov lúpeže storočia

Okrem zlodejov sa polícii podarilo zaistiť aj ukradnuté šperky
Okrem zlodejov sa polícii podarilo zaistiť aj ukradnuté šperky

BRATISLAVA - Polícia chytila troch zlodejov, ktorí zo zlatníctva v Košiciach minulý týždeň ukradli zlato a drahé kamene za takmer desať miliónov korún.

Kriminalistom sa tiež podarilo zaistiť ukradnuté šperky, keď v špeciálnom kufríku našli vyše 12 kilogramov zlata a drahokamov. Informovala o tom dnes polícia. Trom mužom v prípade dokázania viny hrozí až 15 rokov väzenia.

"Ešte vo štvrtok sme vykonali šesť domových prehliadok, zadržali sme tri osoby," povedal novinárom zástupca riaditeľa polície v Košickom kraji Rudolf Pilarčík. Polícia neskôr spresnila, že trojicu zadržaných už obvinila. Jeden z mužov bol v minulosti sedemkrát súdne trestaný.

Podľa polície išlo o jednu z najväčších krádeží v Košickom kraji za posledných niekoľko rokov. Policajtom sa pravdepodobne podarilo zadržať celý lup. Ten bol ukrytý v psej búde v kôlni rodinného domu v obci Ruskov, ktorý patril jednému z údajných páchateľov. Pri domových prehliadkach našli kriminalisti aj súčasti nástražného výbušného systému. Za to by jednému zo zadržaných hrozilo aj obvinenie z nedovoleného ozbrojovania a celkový trest väzenia až na dvadsať rokov.

"Museli sme konať rýchlo, tak veľký lup totiž lákal aj ďalšie postavy podsvetia," tvrdil Pilarčík. Podľa neho išlo o to, kto sa k šperkom a páchateľom dostane skôr. Nespresnil však, ako sa polícii podarilo zlodejov odhaliť.

Zlato ukradli zlodeji v noci na sobotu 24. marca. Páchatelia prenikli do budovy s viacerými obchodnými prevádzkami. Následne sa dostali cez oddeľujúcu priečku priamo do zlatníctva, kde rozbili poplašné zariadenie a otočili bezpečnostnú kameru. Do špeciálneho kufríka potom preložili prstene a ďalšie predmety. Znalec odhadol hodnotu predmetov predbežne na osem až desať miliónov korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu