Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Lúpež šperkov bola dobre naplánovaná, zlodej mal dosť času

Medzi ukradnutými vecami boli aj diamanty, dokopy až 190 kusov. Zobraziť galériu (4)
Medzi ukradnutými vecami boli aj diamanty, dokopy až 190 kusov.

KOŠICE - Práca profesionála? Desaťmiliónová krádež 18 kíl zlata a 190 kusov diamantov v košickom zlatníctve musela byť vraj starostlivo dopredu naplánovaná. Zlodej očividne vedel, ako sa dostať dovnútra, aby nevzbudil žiaden rozruch. Zneškodnil alarm, presne vedel, kde sa nachádza kamera, ktorú pootočil k stene.

„Zlodej mal podľa všetkého dostatok času a nikam sa neponáhľal. Šperky boli totiž v trezore uložené na poduškách. A on ich pekne jeden po druhom z týchto vankúšikov povyberal,“ dozvedeli sme sa z nášho zdroja. Vydesené predavačky zo zlatníctva tej istej firmy, ale na inom mieste Hlavnej ulice, tvrdia, že dvom ľuďom by takáto práca trvala možno aj vyše hodiny, ak nie viac.

Aj spolumajiteľ zlatníctva Tush Gegaj je šokovaný: „Na centrálnom pulte nič nezaznamenali. V piatok večer je v meste plno ľudí a veľa hluku, a tak asi nikto nič podozrivé nepočul.“ Drvivá väčšina šperkov je označkovaná logom firmy, a to GEG alebo LEO. „Na Slovenskom trhu nás poznajú, preto tu zlodej nemá šancu. Uspieť však môže v okolitých krajinách,“ dodal T. Gegaj.

V ponuke obchodu na prízemí Domu obuvi boli zlaté prstene, retiazky i náušnice od 2- do 10-tisíc korún, niektoré stáli i viac. Cena šperkov s diamantmi sa pohybovala okolo 160-tisíc Sk, no mali tam aj drahšie veci. Polícia prípad, ku ktorému došlo z piatka na sobotu, prešetruje ako závažný zločin krádeže.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu