Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na tieto kozmetické výrobky na trhu si dávajte pozor: Hygienici ich označili za nebezpečné

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BRATISLAVA - Na zdravotne nevyhovujúce telové mlieko a gél na bielenie pokožky upozorňuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) Slovenskej republiky.

Na oba výrobky upozornil úrad cez systém RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolný orgán v Holandsku. V telovom mlieku na bielenie pokožky a géli na bielenie pokožky značky QEI+Paris – Laboratoire Pharmaplus vyrobených vo Francúzsku totiž našli hydrochinón (hydroquinone). "Hydrochinón je látka, ktorá je určená len na profesionálne použitie a môže sa používať iba do výrobkov na nechtový dizajn. Výrobok môže spôsobiť kožné alergie," píše v tlačovej správe ÚVZ SR.

Ako ďalej informoval hlavný hygienik Slovenskej republiky Ivan Rovný, ide o dva výrobky. Prvý je "Active performance, moisturising toning body milk with sweet almond oil – telové mlieko na bielenie pokožky", značky QEI+Paris - Laboratoire Pharmaplus, výrobná dávka/typ: S150406 150493, čiarový kód: 09886400513. Ako krajina pôvodu je uvedené Francúzsko, výrobcom je Laboratoire Pharmaplus - Paris a telové mlieko na bielenie pokožky je v 500 ml bielej plastovej fľaši. V telovom mlieku na bielenie pokožky zistili hydrochinón (4,7%). Druhým výrobkom je "Active performance multi-action, moisturising toning cream gel – gél na bielenie pokožky", značky: QEI+Paris – Laboratoire Pharmaplus, výrobná dávka/typ: neuvedené, čiarový kód: 0 98864 00518 7 z Francúzska a od rovnakej firmy, Laboratoire pharmaplus - Paris. Gél na bielenie pokožky je balený v 30 ml tube, v bielom kartónovom obale a našli v ňom hydrochinón (3,7%). "Je možné, že tieto výrobky sa vyskytujú aj v Slovenskej republike," dodáva sa v tlačovej správe ÚVZ SR. 

Viac o téme: Úrad verejného zdravotníctvaIvan Rovný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu