Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Pri Hlohovci sa ráno zrazili dve autá: Nehoda stála život jedného z vodičov

Smrteľná dopravná nehoda medzi Hlohovcom a Kľačanmi. Zobraziť galériu (6)
Smrteľná dopravná nehoda medzi Hlohovcom a Kľačanmi. (Zdroj: PZ SR)

HLOHOVEC - Jeden ľudský život a dvoch zranených si vyžiadala nehoda, ktorá sa stala skoro ráno medzi Hlohovcom a Kľačanmi.

Osobné auto Škoda Fabia idúce v smere od Hlohovca asi o 5.30 h prešlo z nezistených príčin do protismeru, kde sa zrazilo s protiidúcim Fordom Mondeo. V dôsledku zrážky utrpel 51-ročný vodič Fordu z Kľačian zranenia, ktorým na mieste podľahol. Jeho spolujazdkyňa a 24-ročný vodič Fabie, rovnako z Kľačian, sa zranili a boli prevezení do nemocnice. Rozsah ich zranení zatiaľ nie je presne známy. V blízkosti nehody polícia uzatvorila cestu z oboch smerov a usmerňovala premávku po okolitých cestách. Informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Na mieste podľa vyjadrenia krajskej hovorkyne hasičov Júlie Kedrovej zasahovali hasiči z Hlohovca, zraneného vodiča vyslobodili pomocou hydraulického zariadenia, poskytli mu predlekársku prvú pomoc a odovzdali ho do starostlivosti záchrannej zdravotnej služby. Na havarovaných vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia a zabezpečili proti úniku prevádzkových kvapalín.  

Príčiny a okolnosti nehody polícia vyšetruje aj za pomoci znalcov. "Polícia apeluje na vodičov, aby jazdu autom považovali za prácu, na ktorú sa treba stopercentne sústrediť. Každý vodič by mal mať na zreteli, že je povinný plne sa venovať vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke a prv, než si sadne za volant, si toto uvedomiť. Obzvlášť v jesennom období je potrebné jazdiť opatrnejšie s ohľadom na poveternostné podmienky, častejšie hmly, mrholenie, hroziacu námrazu na cestách a pod. Vodič by nemal sadať za volant, ak je unavený a jeho schopnosť viesť vozidlo je tým znížená," dodala Kredatusová.

Viac o téme: HlohovecKľačany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu