Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Po smutnej správe prichádza novinka: Ďalšia zmena na jednej z najpoužívanejších tratí RegioJetu

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: RegioJet)

PRAHA/KBRATISLAVA – Dopravca RegioJet plánuje od decembra výrazne zvýšiť kapacitu svojich spojov. Novinkou budú lôžkové a ležadlové vozne na nočných spojoch Praha – Košice.

Tento rok RegioJet prepraví v ČR viac ako 3 milióny cestujúcich, v roku 2016 plánuje nárast o 20-30%

Drsné hádky medzi štátnou železnicou a RegioJetom: Dôvod? Miliónové dotácie

Až na 13 vozidiel predĺži RegioJet svoje vlakové súpravy na trase Praha - Ostravsko - Košice od decembrovej zmeny cestovného poriadku. Najkratšie súpravy, ktoré bude RegioJet vypravovať, sa pritom predĺži zo 6 na 7 vozňov; najnovšie RegioJet plánuje počas decembra zaradiť do prevádzky na nočných vlakoch z Prahy do Košíc a späť lôžkové a ležadlové vozne. Na najdlhšie vlaky budú novonasadené najmodernejšie lokomotívy SIEMENS Vectron. Otvorí nové vlakové spojenie z Prahy do Přerova a Zlínskeho kraja a súčasne predĺži spoj na Slovensku do Banskej Bystrice a Martina.

Po smutnej správe prichádza
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

„Tento rok prepravíme v Českej republike viac ako 3 milióny cestujúcich - rast o 20-30 percent plánujeme aj v roku 2016. Len v októbri sme prepravili rekordných 280-tisíc cestujúcich počas jedného mesiaca a za prvých desať mesiacov potom takmer 2,5 milióna. Na jednej vlakovej linke Praha - Ostravsko máme vyšší nárast ako České dráhy v celej svojej sieti,“ hovorí Radim Jančura, majiteľ spoločnosti RegioJet. „Podľa nášho sčítania majú vlaky RegioJet 2,5-krát vyššiu obsadenosť na jeden spoj, vďaka čomu sme dosiahli zisk, ktorý RegioJet za rok 2015 plánuje vo výške okolo 40 miliónov KČ,“ dodáva Radim Jančura.

Po smutnej správe prichádza
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

RegioJet spustil predaj cestovných lístkov na spoje od nového cestovného poriadku s platnosťou od 13. decembra 2015. S ohľadom na zvýšenie kapacít a začatie prevádzky lôžkových a ležadlových vozňov na nočných spojoch a niektoré ďalšie novinky budú tieto dodávané do predaja postupne. V rámci nového cestovného poriadku pritom RegioJet zavádza nasledujúce novinky:

• Nový pár spojov Praha - Olomouc - Přerov - Hulín - Otrokovice - Staré Mesto vrátane nadväzujúcich autobusových spojov do Zlína, Želechovice, Lípy a Vizovic.

• Predĺženie vlakového spoja Praha - Žilina - Martin do Banskej Bystrice a Zvolena (spoj zastaví tiež v Turčianskych Tepliciach a Hronej Štubňa).

• Posilnenie spojov na trase Praha - Ostravsko - Žilina - Košice, kedy nočný spoj bude prevádzkovaný denne a na spojoch bude nasadzovaných až 13 vozňov s celkovou kapacitou okolo 700 cestujúcich.

• Nasadenie lôžkových a ležadlových vozňov na nočné spoje Praha - Košice a späť s kompletným ubytovacím servisom. Tieto vozidlá budú dané do prevádzky v priebehu decembra - pred vianočným obdobím.

Od 13. decembra 2015 bude 9 nových miest v ČR a SR s vlakovým spojením RegioJet; nadväzné autobusové spojenie dostanú najnovšie Vizovice.

Od decembra 2015 RegioJet denne ponúkne spojenie stredoslovenských miest Zvolen, Sliač, Banská Bystrica, Horná Štubňa a Turčianske Teplice s Prahou, Ostravou a Olomoucom a ďalšími mestami v Českej republike. Cena cestovných lístkov za triedu STANDARD (vrátane nových vozidiel ASTRA s obrazovkami v sedačkách) činí 10 EUR.

Od december 2015 RegioJet denne ponúkne spojenie stredoslovenských miest Zvolen, Sliač, Banská Bystrica, Horná Štubňa a Turčianske Teplice s Prahou, Ostravou a Olomoucom a ďalšími mestami v Českej republike. Cena cestovných lístkov za triedu STANDARD (vrátane nových vozidiel ASTRA s obrazovkami v sedačkách) činí 10 EUR.

Zmeny v Českej republike

V Českej republike potom RegioJet spustí novú vnútroštátnu linku zo Zlínskeho kraja a Přerova do Prahy. Vlaky RegioJet novo zamieri ako popoludňajší spoj z Prahy (odchod v 16.46) do Přerova (príchod v 19.17), Hulína (príchod v 19.28), Otrokovíc (príchod v 19.39) a Starého Mesta u Uherského Hradiště (príchod v 19.51). Ráno potom vyrazí v opačnom smere do Prahy podľa nasledujúceho cestovného poriadku: Staré Mesto u Uherského Hradiště (odchod v 5.50), Otrokovice (odchod v 6.01), Hulín (odchod v 6.11), Přerov (odchod v 6.22) as príchodom na pražskej hlavnej stanici v 8:58 hodín.

Ďalšie miesta sa do žltej siete doplní na Zlínsku, kde nadväzné autobusy zastavia aj vo Vizoviciach, Želechovice nad Dřevnicí a v Lípe.

 

Viac o téme: RegioJet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu