Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovenská študentka Danka sa zranila v Paríži počas útokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ – Slovenská študentka z Prešovskej univerzity, ktorá je na stáži v rámci programu Erasmus na Université Paris-Est na parížskom predmestí Marne-la-Vallée, utrpela 13. novembra večer zranenie.

Stalo sa Belgicko baštou teroristov v Európe? Toto sú dôvody, pre ktoré sa im darí!

Ako dnes elektronickou poštou informoval docent Alain Soubigou z Centra súčasných dejín strednej Európy na Université Sorbonne Paris 1, slovenská študentka utrpela zranenie na zápästí. "Našťastie už je z nemocnice vypísaná," informoval Alain Soubigou.

"Slovenská študentka Dana ... z univerzity v Prešove, ktorá je na stáži Erasmus na univerzite Marne-la-Vallée na východnom predmestí Paríža bola zranená na zápästí v piatok 13. novembra večer pri vlne terorizmu. Nebola vážne zranená a už je preč z nemocnice," dodal Soubigou pre Topky.sk.

Podľa hovorcu slovenského ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Petra Stana však zranenie neutrpela pri útokoch. "Náš úrad v Paríži opätovne preveril zoznamy obeti a zranených z teroristických útokov z 13 novembra, kde sa žiadny občan SR nenachádza. Aj napriek tomu sme však kontaktovali dotyčnú mladú dievčinu a tá je v poriadku, zranila sa pri inej okolnosti (mimo Paríža), ktorá nemá vôbec nič spoločné s teroristickými útokmi," uviedol hovorca.

"Potvrdzujeme, že študentka Prešovskej univerzity v Prešove, ktorá sa v rámci programu Erazmus nachádza v Paríži, utrpela zranenie zápästia. Prešovská univerzita v Prešove bezprostredne po teroristických udalostiach v Paríži kontaktovala partnerskú univerzitu, ktorá potvrdila, že všetci študenti PU v Prešove nachádzajúci sa na výmennom pobyte v Paríži, sú v poriadku. Žiaden zo študentov PU v Prešove nachádzajúci sa vo Francúzsku, nepožiadal o skrátenie mobility. Bližšie informácie o našich študentoch nachádzajúcich sa vo Francúzsku z dôvodu ich ochrany poskytovať nebudeme," informovala hovorkyňa univerzity Andrea Čajová.

Počas útokov v Paríži piatok 13. novembra zomrelo najmenej 130 ľudí a zranenia utrpelo vyše 350 osôb. Útoky, ku ktorým sa prihlásili stúpenci organizácie Islamský štát (IS), sa uskutočnili v Paríži na viacerých miestach - na koncerte, v kaviarňach, v reštaurácii - a na národnom štadióne na predmestí Saint-Denis.

Viac o téme: SlovenskoParížIslamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu