Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Hororový incident v bratislavskom fitnescentre: Centimetre delili mladíka od istej smrti

Tento muž mal veľké šťastie. Zobraziť galériu (4)
Tento muž mal veľké šťastie. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - V Bratislavskom fitnes centre sa odohrala dráma ako z hororu. Stačilo málo a mladý muž, ktorého počas cvičenia zavalila kladka, mohol skončiť namiesto nemocnice v márnici. Vlastným očiam neverili ani otrasení svedkovia udalosti, ktorí o nej prehovorili.

„Dnes skoro zabila niekoľko stokilová kladka jedného chalana, ktorý na nej cvičil. Nebola uchytená do podlahy! Padla mu pri cvičení na hlavu, prišla pre neho záchranná služba, má na hlave asi 7-centimetrovú ranu, ktovie, či nemá otras mozgu!“ napísal rozhorčený svedok incidentu.

Čo je však ešte horšie, dalo sa tomu predísť. „Verím, že pani prevádzkarka tam nebude naďalej, keďže už pred mesiacom padla tá istá kladka tiež, bola na to upozornená trénerom fitka, ktorého vysmiala, že to iba on zle používal a neurobila nápravu. Dnes mal ten chalan veľké šťastie, keby mu to padlo na krk, je mŕtvy,“ píše svedok udalosti. Na to, ako dopadol muž, ktorý mohol prísť o život, sme sa opýtali aj kompetentných.

Tento muž mal veľké
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

„Záchranári boli o piatej hodine poobede privolaní k prípadu v Polus City Center, po ošetrení odviezli 38-ročného muža s tržným poranením hlavy do nemocnice na Kramároch,“ povedal pre Topky hovorca záchranárov Boris Chmel. Podľa našich informácií sa zranený muž volá Peter, v nemocnici otras mozgu nepotvrdili.

Vedenie fitnes centra tvrdí, že robia maximum pre bezpečnosť všetkých návštevníkov a klientov. Dúfame, že zranený muž sa má dobre a bude môcť v našich štúdiách trénovať už čoskoro. Sme s ním v kontakte a želáme mu všetko najlepšie,“ napísal Michael Stangl, hovorca spoločnosti Fit Inn.

FOTO Hororový incident v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: int)

Vedenie nariadilo kontrolu všetkých zariadení, podľa ich slov stroje dodatočne zabezpečia, ak to bude nutné. „Naše stroje (od lídra európskeho trhu v oblasti fitnes zariadení) sú inštalované a pravidelne kontrolované dodávateľom. Urobili sme a robíme všetko pre to, aby cvičenie v našich štúdiách bolo bezpečné a bezrizikové,“ ubezpečil Stangl.

Viacerí komentátori stránky Tabuľa hanby vyzvali poškodeného, aby sa so spoločnosťou Fit Inn začal súdiť: „V tejto republike sa treba len súdiť, lebo každý si tu robí, čo chce.“ Robert upozornil na to, že stroj na fotografií naozaj je labilný: „Pre spresnenie, na pohľad to vyzerá ako protismerné kladky spojené hrazdou, pojem niekoľko stokilová kladka je ťažko zavádzajúci, ale zase na druhej strane, vyzerá to, že ide o profi mašinu, brutálne labilnú.“

Tento muž mal veľké
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Lenka zase upozornila na to, že pravidlá, ktoré si spoločnosť určila, sú niekedy pritiahnuté za vlasy, ale o bezpečnosť vlastných strojov dbajú málo: „Hlavne, že zakázali švihadlo pre vlastnú bezpečnosť. Nonsens.“ Michal myslel dopredu a okamžite uvažoval o tom, ako sa z toho spoločnosť môže vykrútiť: „Ako sa na toto vzťahuje vstup na vlastné nebezpečie?“

Marek sa zase rozhodol, že bude konať aj za zraneného Petra a poslal sťažnosť na vedenie Fit Inn do Rakúska, na ktoré dostal aj odpoveď: „Čo na tabuľu hanby? Posielam na vedenie do Rakúska. PS: nebojte sa to povedať kompetentným. Kedykoľvek.“ Smutný je najmä fakt, že napriek náprave a ďalším krokom, ktoré spoločnosť podnikne, nie je isté, čo bude so zodpovednou osobou, ktorá má celý incident na svedomí.

Viac o téme: NehodaPosilňovňaZáchranná službaZranenieFitnes centrum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu