Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bývalý Jánošovej zástupca zverejnil nové VIDEá: Vraj terorizoval aj dcéru, unikli aj dokumenty

Vladimír Jánoš s exmanželkou Ivetou Zobraziť galériu (2)
Vladimír Jánoš s exmanželkou Ivetou (Zdroj: TASR, Facebook)

BRATISLAVA - Kauza Jánoš naberá na obrátkach. Objavili sa ďalšie kompromitujúce videá. Exzástupca bývalej Jánošovej ženy zverejnil nové pikantnosti zo súkromia bývalého smeráckeho poslanca parlamentu. Podľa nich mal Vladimír Jánoš nútiť dcérku pozerať Hitlera či držať zbrane. Tesne po zverejnení týchto nahrávok, preniklo na verejnosť ďalšie video - tento raz proti Katrincovi. Čo je na ňom?

Katrinec odovzdal dve nahrávky s Jánošovou generálnemu prokurátorovi. Prvú zverejnil 3. novembra na Facebooku. Časť druhej nahrávky ukázal novinárom. Prezrádza na nej ďalšie detaily zo života Jánošovcov.

Dcérke púšťal Hitlera a dával zbrane do ruky

Katrinec v pondelok odhalil ďalšie nahrávky, ktoré má k dispozícii. Patrí medzi ne aj údajná intímna situácia Jánošovej s exmanželom v kúpelni. Ďalej je na nej zachytené Jánošovo drsné správanie. "Púšťal jej Hitlera, dával jej zbrane do ruky. Musela s ním pozerať filmy o Hitlerovi a ďalšie veci," povedal Katrinec na margo druhej nahrávky redaktorovi verejnoprávnej RTVS.

Katrinec 2

Fico o tom vedel, tvrdí Katrinec

Ďalej prezradil exzástupca Jánošovej, že premiér Fico vedel o týraní Jánoša. "Povedala, keby bol zakročil, tak sa toto nestane," tvrdí Katrinec. "Veľa informácií je tam hlavne, čo sa týka zdravotného stavu. Tie som ani neposkytol a ani neposkytnem, pretože ide o maloletú (Jánošovu dcéru - pozn. red.). Ale je tam aj veľmi závažná informácia ohľadom Jánošovho zdravotného stavu," nechal sa počuť Katrinec.

Miliónové sumy

O akých sumách sa na nahrávke hovorí? "Sú tam miliónové sumy od roku 2005, 2006, ktorými disponoval. A ďalšia vec. Treba sa zamyslieť, že v roku 2005 dal ako člen Smeru, ako učiteľ, dvestotisíc ako členský príspevok. Odkiaľ zobral tie peniaze?", pýta sa Katrinec.

Obchody s tajnými nahrávkami

Ďalšie video sa objavilo proti Katrincovi. Je z 19. septembra a malo byť nakrútené v hoteli Kempinski. Katrinec sa rozpráva s neznámymi mužmi, ktorí chceli odkúpiť jeho nahrávky. Katrinec však odmieta, že by niekedy uvažoval o predaji nahrávok. "Keby som chcel obchodovať s nahrávkou, už dávno je predaná." Podľa neho ich chceli kúpiť ľudia zo SISky alebo ľudia blízki Smeru.

Katrinec 1

"Potreboval som od nich vytiahnuť nejaké informácie, preto som na túto hru s nimi pristúpil," tvrdí Katrinec s tým, že opozícii dal tieto materiály a dodal "keď chcete, tak choďte s tým von". Následne priznal, že sa s týmito nahrávkami bavil so Sulíkom a tiež povedal, že celá opozícia tie nahrávky chcela.

S videom proti Katrincovi, ktorý nie je právnik a pôsobí v inštitúe ICOCRIM (Medzinárodný výbor
pre boj s organizovaným zločinom terorizmom a korupciou) sa objavil aj jeho odpis z registra trestov. Bol viackrát súdne trestaný ako dokazuje príslušný odpis.

Bývalý Jánošovej zástupca zverejnil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Jánošovej spoveď o exmanželovi

Šokujúce detaily prezradila Jánošová o svojom exmanželovi na videu zverejnenom pred niekoľkými dňami.  „Viem, že ako sa stal poslancom, začal sa stýkať s pánom Čičmancom, generálnym riaditeľom Hornonitrianskych baní. Boli chvíle, keď som videla, že doniesol v hnedom sáčku bankovky. Boli ešte v korunách. Veľké množstvo. Vždy mi hovoril – takto sa zarába. Toto si ešte nevidela. Nosil to v takých 3-mesačných intervaloch,“ povedala exmanželka na videu, ktoré zverejnil jej exzástupca Katrinec. Jánoš podľa nej mal baliť veľké sumy peňazí do alobalu.

 

Kauza Jánoš

Bývalý poslanec NR SR a podpredseda ľudskoprávneho výboru Vladimír Jánoš sa vzdal poslaneckého mandátu aj funkcie okresného šéfa Smeru-SD v Prievidzi po medializácii jeho konfliktov s manželkou, s ktorou je v rozvodovom konaní. Trestnému stíhaniu bude čeliť na slobode. Po štyroch dňoch v policajnej cele ho prepustili v utorok 10. marca. Rozhodla o tom sudkyňa Okresného súdu v Prievidzi.

Generálna prokuratúra dala podnet ministrovi spravodlivosti Tomášovi Borecovi, aby sa s dovolaním obrátil na Najvyšší súd. Ten mohol verdikt zvrátiť, ale Borec to v septembri odmietol.

Viac o téme: TýranieVladimír JánošVIDEOIvan Katrinec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu