Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Poslanci a ich milenka alkohol: TOP prehľad najväčších slovenských opilcov

Toto sú tváre politikov, ktorí zhrešili s alkoholom. Zobraziť galériu (5)
Toto sú tváre politikov, ktorí zhrešili s alkoholom. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Alkoholové excesy našich politikov už takmer nikoho neprekvapia. Vyhovárajú sa pritom na všetko možné, napríklad na horúčavy, ako to bolo v poslednom prípade štátneho tajomníka Františka Palka. Najčastejšie však poslanci Národnej rady SR tvrdia, že si dali len trošku, čo je podľa nich v poriadku. Pripomeňme si, kto už v poslaneckej lavici zhrešil s alkoholom, a nielen trošku!

Ján Slota (SNS)

Najznámejším prívržencom pitia alkoholu kedykoľvek a kdekoľvek, je určite bývalý predseda strany SNS Ján Slota. Okrem toho, že ho neraz prichytili opitého za volantom, za čo dostal pokutu 5-tisíc eur a zákaz šoférovať na 16 mesiacov, známe sú aj jeho agresívne vyjadrenia priamo z priestorov rôznych hostincov. Často vulgárny Slota si však z toho ťažkú hlavu nikdy nerobil. 

Ján Cuper (HZDS)

K tejto téme určite patrí aj meno bývalého poslanca za HZDS Jána Cupera. Celé Slovensko pozná legendárne slová „dve deci orešanského“, aj keď vďaka dychovej skúške bolo jasné, že dve deci to určite neboli. Keď totiž pán poslanec narazil do zaparkovaného auta, privolaná polícia odhalila vyše 2 promile v krvi politika. Najsmutnejšie na tom je, že Cuper podobne potužený chodieval aj na akademickú pôdu, o čom si študenti práva Univerzity Komenského v Bratislave dodnes radi rozprávajú.

Ján Senko (Smer)

Pristaviť sa musíme aj pri poslancovi Smeru, do tretice Jánovi, konkrétne Senkovi. Počas rozpravy o daňových zákonoch vyvolal vlnu nadšenia u opozičných poslancov, nakoľko sa mu plietol jazyk, zjavne vďaka alkoholu. Tí začali skandovať „ešte, ešte“. Neskôr Senko priznal, že si dal „pohár vína“, jeho zlyhanie však konečne nakoplo Národnú radu SR, ktorá sa snažila zákonom ošetriť pitie alkoholu v parlamente. Avšak neúspešne.

Poslanec
Ivan Varga (Smer)

Veľká vlna odporu sa zdvihla najmä po incidente poslancov Smeru, Jozefa Valockého s Ivanom Vargom, ktorí podľa všetkého napadli Jozefa Viskupiča zo strany OĽaNO. Po šarvátke o maketu Roberta Fica v životnej veľkosti médiá zasypali vyjadrenia zo všetkých strán, na povrch vyplávala okrem iného aj informácia o tom, že „viacerí boli výrazne pod vplyvom alkoholu“.

Varga sa však bránil, že z neho cítiť lieky a nie alkohol. Následne sa však predseda Igor Matovič postavil za svojho poslanca a nechal sa odfotiť pri odpadkových košoch a prázdnych fľašiach. Ukázalo sa, že v parlamentných odpadkoch sú desiatky fliaš prevažne od vína. Všetky podľa Matovičových slov vypili poslanci Smeru, a to práve v ten večer, v ktorom sa spomínaný incident odohral.

Miklós Duray (SMK)

O niečo vážnejšie vyznieva popíjanie Miklósa Duraya, bývalého poslanca SMK, ktorého policajti prichytili až dvakrát. Zakaždým odmietol fúkať, no v roku 2006 priznal, že si dal doma s rodinou fľašu červeného vína na obed. Keď ho zase v 2008 vyzvali kvôli nehode v Podunajských Biskupiciach, aby sa podrobil dychovej skúške, odmietol a vysvetlil to takto: „Boli na to dva dôvody. Prvý dôvod, že mám na to právo a druhý, že som nespôsobil nikomu ujmu.“ Problém vyriešený, minimálne s Durayovim svedomím.

VIDEO Poslanci a ich
Zobraziť galériu (5)

Peter Muránsky (KDH)

Peter Muránsky, poslanec za KDH, bez obáv priznal, že si počas hlasovania v parlamente vylepšil náladu tromi pohármi whiskey. Nevidel na tom nič zlé, cítil sa vo forme a ako povedal redaktorke Plusky: „Nehnevajte sa, ja viem, o čom hlasujem.“ Vôbec mu neprišlo morálne nevhodné, aby počas pracovnej doby pil alkohol, aj keď drvivá väčšina Slovákov by za to okamžite dostala výpoveď.

František Palko (kedysi SNS)

Aby sme nezabudli na najnovšieho hriešnika, štátneho tajomníka Františka Palka, pripomeňme si jeho bľabotanie o dôležitosti cestovného ruchu. Okrem toho, že vety, ktoré skladal pred parlamentom, nemali význam, na dôstojnosti mu nepridal ani smejúci sa hovorca ministerstva Martin Kóňa, ktorý musel odísť zo záberu. Palko priznal popíjanie s hercom Štefanom Skrúcaným v predchádzajúci večer. To, že nebol fit, sa snažil spojiť s vysokými horúčavami.

Fedor Šrobár (Právo a spravodlivosť)

Zlatým klincom programu je Fedor Šrobár, ktorý kandidoval v posledných komunálnych voľbách. Bývalý vyhadzovať z Véčka, ktorý ako povolanie na kandidátke za Staré mesto v Bratislave uviedol manažér, je však medzi Slovákmi veľmi populárny. Jeho politické ambície podporuje strana Právo a spravodlivosť, no ako návštevníka elitných večierkov by ho chcela vidieť väčšina národa. Vždy totiž opitý na mol spôsobí prinajmenšom faux pas. Fotografie hovoria za všetko.

Fedor Šrobár si vie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Peter Frolo)

Fedor Šrobár si vie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Peter Frolo)

Fedor Šrobár si vie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Peter Frolo)

Viac o téme: ParlamentOpití poslanci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu