Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pozor na zmenu počasia: Stred a východ zasiahne silný vietor, na západe bude mráz

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Meteorológovia varujú pred silným vetrom, ktorý môže dnes a v utorok (29.9.) zasiahnuť časť stredného a východného Slovenska.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal pre okresy Brezno, Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava, Gelnica, Košice okolie, Košice mesto, Trebišov, Vranov nad Topľou a Prešov výstrahu 1. stupňa, ktorá potrvá do utorka 17.00 h.

SHMÚ tu očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 18 až 22 metrov za sekundu. Takáto predpokladaná rýchlosť je v danej ročnej dobe i oblasti bežná, no môže spôsobiť škody menšieho rozsahu a predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

Meteorológovia varujú aj pred prízemným mrazom v okresoch Skalica, Senica a Malacky. Ojedinele sa tu očakáva, vo výške päť centimetrov na povrchom, dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu 0 až -2 stupne Celzia. SHMÚ preto vydal výstrahu 1. stupňa, ktorá potrvá v utorok od 02.00 do 07.00 h. Takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny.

Viac o téme: PočasieSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu