Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tešíte sa na babie leto? Zabudnite! Čaká nás iná predpoveď, ktorá doslova mrazí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Po upršanom víkende prichádza počasie, ktoré milovníkov tepla nijako nenadchne. Podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu sa treba pripraviť skôr na zamračenú oblohu, občasné prehánky a vo výškach nad 1200 metrov už aj na sneh. Navyše v závere týždňa nočné teploty v nížinách klesnú až na nula stupňov, takže "zimné" oblečenie padne vhod. Pekným slnečným dňom by však nemusel byť koniec.

Meteorológovia veštia skazonosnú zmenu počasia: Zima, akú sme za posledných 50 rokov nezažili

V pondelok má byť prevažne polooblačno, na severe a východe zväčšená oblačnosť. Najvyššia denná teplota vystúpi na 14 až 19, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši na 9 až 14 stupňov. Fúkať bude prevažne severný vietor s rýchlosťou 10 až 30 km/h, miestami v nárazoch do 55 km/h, na juhovýchode až do 70 km/h.

Tešíte sa na babie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

V utorok k nám začne prúdiť od severovýchodu studený vzduch, ktorý sa podpíše pod polooblačným až oblačným počasím. Na severe sa vyskytnú ojedinele prehánky a od cca 1300 m treba rátať so snehom. Stále má byť veterno. Nočná teplota klesne na 11 až 6, na krajnom severe okolo 4 stupňov. Denná sa vyšplhá na 13 až 18, na severe miestami okolo 11 stupňov.

V stredu bude pokračovať prílev studeného vzduchu do našej oblasti. Po vzore predchádzajúcich dní sa na nás obloha zamračí a neustanú ani prehánky, ktoré budú od cca 1200 m snehové. Nočná teplota spadne na 8 až 3, na severe miestami okolo 1 stupňa. Denná teplota to dotiahne len na 11 až 16, na severe miestami na 9 stupňov.

Hmlisté ráno, polooblačný deň či zamračená obloha nás čakajú aj vo štvrtok. Nočná teplota nebude nič pre slabo oblečených jedincov, keď sa na severe dostane až na nulu. Inde sa má pohybovať okolo 7 až 2, denná okolo 13 až 18 a na severe okolo 11 stupňov.

Lepšia predpoveď sa hádam naplní aspoň v piatok, kedy k nám začne prúdiť teplejší vzduch od juhu. Stále však bude prevažne polooblačno, ráno ojedinele hmlisto alebo zamračené s nízkou oblačnosťou. Ortuť teplomera v noci ukáže 8 až 2, cez deň 13 až 19 stupňov.

Aj v sobotu bude pokračovať prílev teplého vzduchu. Má byť prevažne polooblačno, ráno ojedinele hmlisto alebo zamračené s nízkou oblačnosťou. Nočná teplota zostúpi na 9 až 3,.denná dosiahne 15 až 20 stupňov.

Viac o téme: Shmú
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu