Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Surový útok na košického poslanca Gibódu (29): Rany padli cestou na zastupiteľstvo

Marcel Gibóda
Marcel Gibóda (Zdroj: Foto: Košice.sk)

KOŠICE - Košického poslanca napadli v pondelok ráno cestou na rokovanie mestského zastupiteľstva dvaja neznámi páchatelia. Marcela Gibódu udreli niekoľkokrát päsťou do hlavy, skončil v nemocnici na ošetrení. Prípadom sa zaoberá polícia. Nezávislý košický mestský poslanec Marcel Gibóda vníma fyzický útok ako pokus o zastrašovanie.

Poslanca zbili v pondelok 21. septembra ráno pred zasadnutím mestského zastupiteľstva. Útok vníma ako pripravenú akciu, ráno na neho čakali dvaja muži.  "Bolo to veľmi rýchle a dobre naplánované," uviedol Gibóda s tým, že od svedkov sa dozvedel, že muži potom utekali do pristaveného auta a ušli. Dodal, že šlo o cielený útok, ktorý mu znemožnil zúčastniť sa ráno mestského zastupiteľstva, na ktorom plánoval vystúpiť v rozprave a pripravoval sa na ňu tri týždne. "Týmto činom som nemal možnosť vystúpiť v rozprave a argumentovať a poukázať na mnoho nezrovnalostí," dodal s tým, že to považuje za veľký zásah do výkonu jeho osoby ako verejného funkcionára. "Samozrejme to vnímam ako pokus zastrašiť moju osobu od aktivít, ktoré robím a robím to preto, aby som stransparentňoval mesto."

Bitku ohlásil na polícii a zašiel aj k lekárovi. Dostal "golier", zlomené nemá nič, ale lekár odporučil odpočívať. Gibóda sa cíti dobre natoľko, že PN-ku odmietol a pracuje ďalej. Spolieha sa však na políciu. "Verím, že polícia vykoná všetky úkony, ktoré môže a všetko preskúma, aby odhalila páchateľov," doplnil.

Polícia sa prípadom zaoberá

"Polícia uvedenú udalosť prešetruje a vo veci koná," informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová a doplnila, že skutok zatiaľ polícia eviduje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. "Oznamovateľ doposiaľ nedoručil správu o lekárskom ošetrení. Polícia v súčasnosti vykonáva úkony potrebné pre objasňovanie priestupku. Po doručení lekárskej správy a v prípade, že sa potvrdí, že došlo k ublíženiu na zdraví, bude vec odovzdaná do trestného konania," doplnila hovorkyňa s tým, že počas objasňovania priestupku sa môže vec prekvalifikovať na trestný čin. Ak sa prípadom začne zaoberať vyšetrovateľ a páchateľovi sa vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Motív konania nateraz nie je známy, polícia po páchateľovi pátra.

Muži čakali na Gibódu ráno okolo 7-mej hodiny neďaleko jeho bytu, keď sa chystal na električku smerom na magistrát. Ako uviedol poslanec, dvojica sa mu nepozdávala aj preto, že jeden z nich, ktorý vydával pokyn k bitke, bol oblečený elegantne a ďalší útočník vyzeral ako bezdomovec. Gibóda sa podľa vlastných slov snažil brániť úderom do hlavy, ale bol v šoku, kričal a napokon skončil na zemi.

Viac o téme: Poslanec ZastupiteľstvoKošiceMarcel Gibóda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu