Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pozor na silný vietor: SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa pre tieto okresy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred silným vetrom na západnom Slovensku. Vietor by tu mal miestami dosiahnuť rýchlosť 18 až 22 metrov za sekundu. SHMÚ preto pre túto oblasť vydal výstrahu 1. stupňa, ktorá platí od dnešnej 22.00 h do piatka (18.9.) do 01.00 h

Meteorológovia zároveň upozorňujú aj na silný vietor v horách na strednom a východnom Slovensku. Do dnešnej 22.30 h tu totiž platí v polohách nad 1400 metrov, v okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Žilina, Poprad, Liptovský Mikuláš, Brezno, Banská Bystrica, Ružomberok, Turčianske Teplice a Martin, výstraha 2. stupňa pred silným vetrom. Ten môže dosiahnuť krátkodobo v nárazoch rýchlosť 26 až 33 metrov za sekundu.

V týchto okresoch bude platiť do piatka 12.00 h výstraha 1. stupňa pred silným vetrom. SHMÚ totiž očakáva miestami výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 20 až 25 metrov za sekundu. Takáto očakávaná rýchlosť predstavuje podľa meteorológov zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

Viac o téme: VietorVýstraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu