Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tvrdý útok Milana Lasicu proti moslimom má dohru: Protiutečenecká propaganda ho zneužila

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Na Facebooku sa šíri falošný text od Milana Lasicu. Ikona slovenského humoru v ňom má varovať pred hrozbou islamu a civilizačným stretom medzi kresťanstvom a islamom. Autori sa chcú pravdepodobne zviesť na protiutečeneckej vlne.

„Schyľuje sa k stretu civilizácií a my sa nemôžeme len tak nečinne prizerať, ako islam ovládne Európu. Lebo to nám hrozí," píše sa v texte, ktorý pripisujú neznámi autori Milanovi Lasicovi. Tieto slová pravdepodobne naaranžovali ľudia, ktorí sa chcú priživiť na antiimigračnej rétorike. Text si všimol portál omediach.com.

Tvrdý útok Milana Lasicu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Maestro Lasica v ňom má vyjadrovať obavy z islamu, demografickej krízy a vyzýva na reakciu. "To sú dva odlišné svety – Picasso, Beethoven, Goethe, Einstein, Newton… To všetko boli kresťania. Poznáte nejakého moslimského vedca alebo umelca? Nemôžeme sa vzdať niečoho, čo sme budovali stáročia. Pozrite sa, koľko majú moslimovia deti. Bojím sa, že o niekoľko desaťročí ich v Európe bude viac než kresťanov."

Na záver sa v texte varuje pred hrozbami, ktoré prinesie so sebou islamizácia. "Myslíte, že sa prispôsobia? Nie, oni sa nechcú prispôsobovať. Budú chcieť žiť po svojom. Zaviesť šáriu, zakázať alkohol, ženy sa budú musieť zahaľovať. A to ešte nehovorím o terorizme. Musíme a ozvať, kým je čas!", píše sa s odkazom na časopis Slovenka z roku 2011. V archívoch však Slovenka na svojich stránkach takýto text vôbec neuvádza.

Viac o téme: MoslimoviaPodvrhMilan Lasica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu