Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalší zranení policajti po bitke na východe: V Richnave do seba skočilo až 300 osadníkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: foto: tv joj)

RICHNAVA - Veľká mela sa strhla včera večer v obci Richnava v gelnickom okrese. Skočilo do seba až tristo miestnych obyvateľov. Výsledkom je niekoľko zranených ľudí vrátane policajtov.

Ako informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová, včera vo večerných hodinách požiadali záchranári policajtov, aby im asistovali pri zásahu v obci Richnava v gelnickom okrese. Došlo tam totiž k nezhodám a následnej bitke medzi približne 250 až 300 miestnymi obyvateľmi. Po príchode miestni fyzicky zaútočili na službukonajúcich policajtov. Jedného z nich doposiaľ nezistený páchateľ udrel niekoľkokrát päsťami do hrudníka, druhého príslušníka zasiahla plastová fľaša naplnená tekutinou do hlavy.

"V záujme ochrany života a zdravia, ako aj na upokojenie blížiaceho sa rozvášneného davu miestnych obyvateľov, policajti použili v zmysle zákona hrozbu zbraňou a následne dva varovné výstrely do vzduchu," ozrejmila Mésarová. Ako ďalej doplnila, útoku na príslušníkov policajného zboru predchádzala roztržka medzi miestnymi obyvateľmi, pričom záchranári ošetrili na mieste dve zranené osoby a následne ich previezli do nemocnice. Obaja utrpeli povrchové zranenia, ktoré si nevyžadujú práceneschopnosť. Policajti predviedli dve osoby z dôvodu podania vysvetlenia. Príslušné policajné oddelenie udalosť dokumentuje ako podozrenie z trestného činu výtržníctva.

V súvislosti s fyzickým útokom na policajtov už začal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Spišskej Novej Vsi trestné stíhanie pre prečin útoku na verejného činiteľa. "Jeden z napadnutých príslušníkov PZ počas služobného zákroku utrpel povrchové poranenie hlavy s doposiaľ presne neustálenou dobou liečenia," doplnila Mésarová.

Policajti zadržali podozrivého, hlavného aktéra roztržky. Následne ho umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ v súčasnosti vykonáva procesné úkony potrebné k stotožneniu ďalších podozrivých a vyhodnocuje účasť jednotlivcov na spáchaných trestných činoch, ako aj mieru zavinenia konkrétnych osôb tak, aby následne rozhodol, resp. aby mohol vzniesť obvinenia konkrétnym osobám.

 

 

Viac o téme: BitkaOsadaRómoviaRichnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu