Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hromadná bitka dvoch rodín v Rybanoch: Zasahovala polícia, hádka kvôli kúpe mladej nevesty (15)

Bitka v Rybanoch Zobraziť galériu (5)
Bitka v Rybanoch (Zdroj: foto: tv joj)

RYBANY - Policajtov postavili opäť do pozoru osadníci tentokrát v obci Rybany v Trenčianskom kraji. Proti sebe sa postavili dve rodiny. Dôvod je viac ako šokojúci. Jedna rodina mala druhej do Brna predať 15-ročné dievča. Kupujúci ale nezaplatili, preto rodina dievčaťa vyhlásila, že išlo o únos. Protistrana sľúbila pomstu.

Mladé dievča sa stalo zdrojom potýčky dvoch rodín. Do brutálnej bitky sa zapojilo približne 50 ľudí.  V osade muselo zasahovať niekoľko desiatok policajtov. "Vyhrážal sa nám, že nás zabije. Bili nás tyčami, kamene do nás hádzali," opísala stará mama dievčiny Mária pre televíziu Joj.

Hromadná bitka dvoch rodín
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv joj)

K bitke došlo v nedeľu večer na námestí v obci Rybany. Skočili tam do seba dve skupiny. "Na mieste policajti zistili, že skupina Rómov rodiny L. z Partizánskeho prišla na troch vozidlách na ulicu v Rybanoch, kde žila rodina K. Následne došlo k vzájomným slovným a fyzickým potýčkam, čo vyvrcholilo vzájomným napádaním sa. Presne nezistená skupina z rodiny L. mala vbehnúť do dvora a garáže rodiny K., kde napadla viacero členov tejto rodiny," informovala hovorkyňa trenčianskych plicajtov Elena Antalová.

Hromadná bitka dvoch rodín
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Na polícii skončili štyri osoby. Polícia už začala trestné stíhanie veci trestných činov výtržníctvo a porušovanie domovej slobody.  

Pri bitke aj napriek rýchlemu a okamžitému zásahu policajtov došlo k zraneniam osôb. Jedného člena z rodiny z Rybian previezli na ošetrenie do nemocnice v Partizánskom, kde ostal na pozorovaní. Ľahko sa zranilo ďalších päť ľudí. "Policajti obnovili verejný poriadok. Za účelom zabránenia možného opätovného narušenia verejného poriadku alebo iného protiprávneho konania naďalej miesto, kde došlo k potýčkam, okolie obce Rybany, a taktiež aj Partizánskeho monitorujú policajné hliadky," doplnila Antalová.

Dôvodom sporu 15-ročná dievčina

Podľa informácií televízie dôvodom konfliktu bolo to, že rodina z Partizánskeho chcela údajne predať svoju 15-ročnú dcéru do Brna za 2 500 eur. Dievčina odišla, no protistrana údajne nezaplatila. "Ide o kupčenie s bielym mäsom. Nie je možné, aby rodina predávala svoje dieťa iným ľuďom," vyjadril sa primátor Partizánskeho Jozef Božik. Rodina, ktorá mala dievča údajne kúpiť nezaplatila, jej rodina nahlásila na polícii únos.

Vodiča z Brna po výsluchu polícia prepustila, no vyhostila z krajiny a odprevadila až na hranicu
Zobraziť galériu (5)
Vodiča z Brna po výsluchu polícia prepustila, no vyhostila z krajiny a odprevadila až na hranicu  (Zdroj: foto: tv joj)

V aute, ktorým prišla rodina z Brna, boli mačety, nože a sekery. Vodič skončil na polícii, po jeho výsluchu ho muži zákona prepustili, no zároveň vyhostili, hliadka ho vyprevadila až na hranicu.

Hromadná bitka dvoch rodín
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Rodina dievčiny skončí na ulici. Do riešenia konfliktu sa zapojilo aj mesto, ktoré ku 31. augustu vypovedá rodine nájomnú zmluvu. Ostatní obyvatelia bytového domu si podľa mestskej poslankyne Márie Hazuchovej nezaslúžia, aby zažívali podobný stres opakovane. 

 

Viac o téme: DievčaBitkaOsadaRybany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu