Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Predpoveď počasia pre odvážnych: Víkend spustí kalnú meteorologickú vlnu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Po osviežujúcom ochladení prichádza víkend s premenlivou náladou. Hoci ešte august nepovedal posledné slovo a leto by sa malo hrdo vypínať v plnej kráse k tým najvyšším teplotám, najbližšie dni bude mať počasie skôr pochmúrnejší charakter a zmena je zatiaľ v nedohľadne.

Piatok

Od severovýchodu k nám prúdi chladnejší vzduch, ktorý dovolí vystúpiť teplotám maximálne do výšky 25 stupňov Celzia. Počas dňa bude prevažne polooblačno s ojedinelými prehánkami alebo búrkami. Teplota na horách vo výške 1500 m dosiahne len okolo 12 stupňov Celzia. Viať bude slabý, na východe severný až severovýchodný vietor rýchlosťou 2 až 5 m/s 
(10 až 20 km/h).

Vedci majú obavy z nekontrolovaného počasia a varujú: Klíma by mohla zrodiť Godzillu

Predpoveď počasia pre odvážnych:
Zobraziť galériu (4)

Sobota

V sobotu bude naše územie pod vplyvom tlakovej výše smerom od severu, pričom nás bude zasahovať aj tlaková níž smerom od Poľska. Meteorológovia z SHMÚ očakávajú polooblačné až oblačné počasie, ojedinele aj so zrážkami. Nočná teplota klesne na 15 až 10, v horských dolinách a kotlinách len na okolo 8 stupňov Celzia. Denná teplota vystúpi na 20 až 25, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 18 stupňov Celzia. Fúkať by mal len slabý vietor.

Predpoveď počasia pre odvážnych:
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

Plytká tlaková výš nad naším územím prinesie polooblačnú oblohu s občasnými prehánkami na severozápade. Nočná teplota klesne na 16 až 12, v horských dolinách a kotlinách len na okolo 10 stupňov a denná vystúpi na 21 až 26, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 19 stupňov Celzia. Viať bude len slabý vietor.

Predpoveď počasia pre odvážnych:
Zobraziť galériu (4)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu