Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Matka so synom išli na košické kúpalisko: Útok rozzúreného diviaka priamo na sídlisku

Diviak sa dostal na rušnú cestu Zobraziť galériu (3)
Diviak sa dostal na rušnú cestu (Zdroj: TV JOJ)

KOŠICE – Prechádzali práve cez priechod v obytnej časti mesta, keď sa na nich odrazu vyrútilo 60-kilové lesné zviera a začalo útočiť. Z plánovanej návštevy kúpaliska nakoniec nebolo nič. Z toho, čo nasledovalo, sa bude mladá žena a jej syn ešte dlho spamätávať.

„Spadli sme na zem, tašky mi odleteli,“ opísala svoj hororový zážitok mladá mama z Košíc pre TV JOJ. So synom prechádzala na druhú stranu cesty a ani vo sne by jej nenapadlo, že v rušnej obytnej časti Košíc ju za bieleho dňa napadne divá sviňa. Zviera, ktoré vybehlo z lesa a dostalo sa na cestu, bolo zrejme vyplašené. Na matku so 7-ročným synom však zaútočilo dvakrát.

FOTO Divá sviňa rabuje v bratislavských záhradkách

Hoci diviak vážil len 60 kilogramov, mal podľa zranenej ženy veľkú silu a na zem ju zrazil až dva razy, útočiac na jej ľavé stehno. Mali však šťastie, hoci podľa obyvateľov sídliska veľmi kričali a boli v šoku. Chlapcovi diviak zranil lakeť a na chrbte má odreniny, ktoré si však vyžiadali len základné ošetrenie a žena so zraneným stehnom neutrpela hlbšie zranenie.

Matka so synom išli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV JOJ)

Zmätený diviak po útoku bežal ďalej a náhoda chcela, aby sa dostal do areálu veterinárnej školy, kde ho zamestnanci zastrelili služobnou zbraňou. Vystrašená matka a jej syn však ešte budú musieť podstúpiť liečbu na infekčnom oddelení, kým sa úplne zotavia.

Matka so synom išli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV JOJ)

 

Viac o téme: DiviakKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu