Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Trebišovský úžerník sa obohacoval na úkor druhých: Päť stoviek dal, potom pýtal tisíce!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

TREBIŠOV – Trebišovským policajtom sa podarilo vypátrať 45-ročného Igora B., ktorého obvinili z úžery. Trebišovčan v rokoch 2008, 2012, 2013 a 2014 požičal viacerým sociálne slabším osobám finančnú hotovosť v rôznych výškach.

Išlo o sumy od 200 do 1000 eur, za ktoré vyžadoval vrátenie dvojnásobku požičanej sumy. Takto s dohodnutým 100-percentným úrokom vyberal za jednotlivé "pôžičky" mesačné splátky z účtov poškodených.

"Obvinený takmer od všetkých poškodených z účtov postupne povyberal oveľa väčšiu sumu, ako požadoval. Takto napríklad za požičaných 17.000 Sk (564,30 eura) v roku 2008 vyberal mesačne z účtu poškodenej po 100 eur až do januára 2015. Takto poškodená za necelých 600 eur zaplatila celkom 8400 eur," priblížil košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Podobne podľa hovorcu doplatili na "pôžičky" aj ďalší poškodení. Pôžička vo výške 200 eur vyšla na 2000 eur, z 500 eur vzrástla na 9300 eur. 

Doposiaľ polícia eviduje štrnásť poškodených, ale nevylučuje, že po stotožnení všetkých osôb v zoznamoch ich bude oveľa viac. Sudca okresného súdu akceptoval návrh vyšetrovateľa a následne prokurátora a obvineného vzal do väzby. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na päť až 12 rokov," doplnil Szabó.

Trebišovskí policajti intenzívne pracovali na odhalení tohto zločinu. Kým vyšetrovateľ vzniesol obvinenie, policajti vykonali množstvo operatívnych previerok a vypočuli niekoľko desiatok osôb, vykonali dve domové prehliadky a množstvo procesných úkonov. Počas domových prehliadok v jednej z rómskych osád v okrese Trebišov zaistili niekoľko občianskych preukazov, listinné materiály a kartičky od bankových účtov poškodených osôb, ako aj evidenciu osôb a výšky požičaných súm.

Viac o téme: úžeraTrebišov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu