Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tajné stretnutie Lipšica s Figeľom v luxusnom hoteli: O čom sa rozprávali?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tajné stretnutie Figeľa s Lipšicom. Topky pristihli dvojicu opozičných poslancov ako sa stretli v jednom z hotelov v centre Bratislavy. Zisťovali sme, aké horúce témy riešili a čo bolo hlavným dôvodom stretnutia.

V utorok ráno sme pristihli na stretnutí v jednom z hotelov v centre mesta Bratislavy predsedu KDH Jána Figeľa a šéfa strany NOVA  Daniela Lipšica. Čo bolo dôvodom jednaní bývalých spolupracovníkov?

Figeľ stretnutie potvrdil. "S predstaviteľmi opozičných strán sa stretávam bežne -  v parlamente, hlavne počas schodzí NR SR, ale aj meste," zareagoval pre Topky. A potvrdil nám to aj Lipšic. "Predseda hnutia NOVA sa s predsedami opozičných strán a poslancami Národnej rady SR stretáva často," povedali nám z tlačového odboru strany Nova.

Chcú vytvoriť vládu bez Smeru

Lipšic odišiel z KDH na konci mája v roku 2012, kde bol podpredseda hnutia. Odvtedy založil stranu Nová väčšina (NOVA). Nás zaujímalo, čo riešil s lídrom svojej bývalej strany. "Témou jeho rozhovorov sú nielen aktuálne prešľapy vlády, ale aj spoločný postup pri niektorých rokovaniach parlamentu a výborov a snaha vytvoriť po voľbách 2016 vládu bez Smeru," povedali nám z NOVY.

Figeľ tvrdí, že účelom stretnutia bola opozičná politika a spoločný postup proti Smeru. "Rozhovor sa týkal aktuálnej politickej situácie a spolupráce opozičných strán. Spojenie opozície pri kauze Váhostav a pri voľbe predsedu NKÚ - s výnimkou špekulantov, ktorí nahrávajú SMERu - vyvolalo aj vo verejnosti pozitívny ohlas," prezradil nám Figeľ s tým, že sily pred voľbami mobilizujú v rámci programu KDH+ ponúkajú spoluprácu na spoločnej hodnotovej a programovej osobnostiam či politikom, ktorá podľa vlastných slov vyvolala záujem.

Voľby už onedlho

Parlamentné voľby sa budú konať na budúci rok, pravdepodobne v marci. Už teraz sa však formujú dohody a postup opozičných strán. Prednedávnom sme informovali, že na spoločnej kandidátke pôjdu budú strany Oľano, SAS a Nova. Nezaháľa ani KDH, to do svojho poslaneckého klubu prijalo známeho poslanca Alojza Hlinu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu