Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Benjamínko sa vrátil k matke Bibiáne, ktorá sa ho vzdala: Prvý dotyk od pôrodu a prvé slová!

Bibiána a jej synček Benjamínko Zobraziť galériu (2)
Bibiána a jej synček Benjamínko (Zdroj: TV JOJ, Facebook/Bibiana Stranska)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Osud malého Benjamínka, ktorého sa mama Bibiána vzdala ešte pred narodením, nenechal azda nikoho chladným. Po strastiplnej ceste je konečne v náručí ženy, ktorá ho porodila. Bibiána oľutovala svoje rozhodnutie vzdať sa dieťatka, chlapčeka dostala dočasne späť. "Som šťastná," vyhlásila hneď potom, čo svojho synčeka pohladila.

Srdcervúci príbeh modrookého anjelika otriasol britskými, ale aj slovenskými médiami. Mama Bibiána sa dieťatka vzdala ešte pred narodením, kto je otcom chlapčeka sa doteraz nevie. Benjamínka po pôrode zobrala britská sociálka, ktorá po polroku odovzdala chlapčeka slovenským úradom, dieťatko malo ísť na adopciu.

Bibiánini rodičia netušili, že je ich dcéra tehotná. O chlapčiatku sa dozvedeli z médií, na fotografiách spoznali svoju dcéru a okamžite začali konať. Benjamínka chceli získať späť. Vybrali sa za ním do detského domova v Bánovciach nad Bebravou. Chceli ho zobrať domov, nakúpili mu kompletnú výbavičku.

Benjamínko je so svojou rodinou

Po dňoch nekonečného čakania sa to nakoniec podarilo a dieťatko je už opäť v náručí svojej mamy, s milujúcou rodinou. Pestúnska rodina, v ktorej bol Benjamínko po príchode na Slovensko, ho včera skoro ráno priviezla do detského domova, odkiaľ si pre neho prišla rodina.

Benjamínka priniesli na Slovensko pracovníčky britskej sociálky
Zobraziť galériu (2)
Benjamínka priniesli na Slovensko pracovníčky britskej sociálky  (Zdroj: foto: tv joj)

"Predbežným opatrením súdu bolo maloleté dieťa odovzdané do osobnej starostlivosti matky," informoval hovorca trenčianskeho súdu Roman Tarabus a doplnil, že predbežné opatrenie má dočasný charakter a upravuje pomery na čas, kým súd právoplatne rozhodne vo veci starostlivosti o dieťa. Termín, kedy bude právoplatne rozhodnuté, zatiaľ nie je známy, no súdy sú vo veciach starostlivosti o maloleté deti povinné postupovať urýchlene. "Nateraz súd zastavil konanie o osvojiteľnosti, pretože Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Partizánske, pracovisko Bánovce nad Bebravou, vzal tento návrh v celom rozsahu späť," vysvetlil hovorca súdu.


Prečítajte si aj

Srdcervúci príbeh malého Benjamínka, ktorého sa matka Bibiána vzdala: Začal boj o všetko!


Súd takto rozhodol na základe nových skutočností, ktoré v tejto veci nastali, ďalej súd prihliadol na výsledok sociálneho prieskumu v rodine matky a tiež na Dohovor o právach dieťaťa, z ktorého vyplýva, že dieťa má poznať svojich rodičov a má byť prioritne vychovávané v ich opatere.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu