Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovensko je krok od najväčšej investície desaťročia: Jaguar Land Rover zamestná 8 tisíc ľudí!

(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Konečne dobrá správa pre Slovensko! Mieri k nám megainvestícia v podobe tisícov nových pracovných miest. Vyrásť má u nás totiž nová automobilka! Podľa našich informácii sú rokovania prísne tajné. Poľské médiá však priniesli informácie o znáčke, ktorá o fabrike uvažuje. Ide o luxusné autá.

"Do regiónu smeruje veľká automobilka a tá si podľa našich informácií vyberá už iba z dvoch krajín. Okrem Slovenska by ešte malo byť v hre aj Poľsko. V novej fabrike by malo nájsť prácu až 8000 ľudí," tvrdí RTVS na Facebooku s tým, že naša vláda už dolaďuje oficiálnu ponuku.

Podľa poľských médií ide o Jaguár Land Rover. Manažement je na túto informáciu zaťažený, nechce, aby do médií unikali informácie. O investíciu by mohlo zabojovať aj poľské mesto Legnica, poľské médiá špekulujú o nových 6 tisícoch pracovných miest. Pre britskú firmu by bolo umiestnenie fabriky u nás výhodné z toho dôvodu, že už je tu automobilka Volkswagen a tá má vytvorenú dobrú infraštruktúru subdodávateľov.

S najväčšou pravdepodobnosťou by mala nová automobilka zakotviť pri Nitre. Podľa RTVS je k dispozícii požadovaný 400-hektárový pozemok v priemyselnom parku. "Mesto navyše aktuálne park napája na rýchlocestu R1," tvrdí RTVS. Tá oslovila aj ministra Kažimíra, ktorý dozoruje aj ministerstvo hospodárstva. Nechcel nič prezradiť, ale dalo sa z jeho postaja vyčítať, že veci sú na dobrej ceste. Rozhodnúť medzi Slovenskom a Poľskom by sa malo v lete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu