Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

IKEA varuje rodičov: Po 20-tich rokoch odhalili nebezpečný výrobok, sťahujú ho z celého sveta!

Ide o takúto zábranu
Ide o takúto zábranu (Zdroj: Foto: ikea.com)

BRATISLAVA - Detské zábrany na schodiská z IKEA nie sú bezpečné. Priznala to samotná spoločnosť, zábrany môžete vrátiť. Svojich zákazníkov upozorňuje, aby nepoužívali zábrany pre deti PATRULL KLÄMMA alebo PATRULL SMIDIG na horných častiach schodísk. Zaznamenali niekoľko prípadov, že dieťa spadlo spolu so zábranou a ublížilo si.

Bezpečné použitie zábran PATRULL KLÄMMA alebo PATRULL SMIDIG je len v priestore medzi dverami alebo na spodnej časti schodiska.

Spoločnosť IKEA dostala sťažnosti od spotrebiteľov. Ak osadili zábrany, napätie medzi stenou a samotnou zábranou nebolo dostatočné, zábrana sa neudržala v potrebnej pozícii na hornej časti schodiska. Nebezpečenstvo hrozí aj pri spodnej kovovej tyči, pretože sa o ňu dá zakopnúť. Zábrana sa preto neodporúča montovať na hornú časť schodiska, pretože hrozí, že sa uvoľní. Následne tak môže dôjsť k pádu a ublíženiu.

Doteraz IKEA dostala z celého sveta tri správy o zranení detí, ktoré spadli zo schodov kvôli spomenutým zábranám. Vedenie vyzýva zákazníkov, ktorí si chcú zábrany ponechať, aby ich kontaktovali. Zdarma tak užívatelia získajú aktuálny návod na namontovanie a samolepiace štítky s varovaním, ktoré si na zábranu môžu nalepiť.   

Zákazníci, ktorí chcú zábranu PATRULL KLÄMMA alebo PATRULL SMIDIG vrátiť, tak môžu urobiť v ktoromkoľvek obchodnom dome IKEA, pričom im vrátia peniaze. Vrátiť môžete všetky bezpečnostné zábrany PATRULL KLÄMMA alebo PATRULL SMIDIG.

Tieto zábrany sú v predaji od 1. augusta 1995. Vrátiť môžete aj akékoľvek rozšírenie zábrany PATRULL, tiež vám vrátia predajnú cenu. V týchto prípadoch netreba predkladať doklad o kúpe.

Viac informácií poskytnú v ktoromkoľvek obchodm dome IKEA.

 
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu