Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slovákov naša politická situácia neteší: Drvivá väčšina občanov je nespokojná

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - S aktuálnou politickou situáciou na Slovensku nie je spokojných 80 percent obyvateľov, vyplýva to z prieskumu spoločnosti eCall Slovakia. Prieskum spoločnosť spravila v dňoch 16. až 24. apríla na vzorke 1 155 respondentov.

Opýtaní odpovedali na otázku "Zaujímalo by nás, ako vnímate súčasnú politickú situáciu na Slovensku. Ste s ňou rozhodne spokojný / skôr spokojný / skôr nespokojný alebo rozhodne nespokojný?“ Viac ako polovica opýtaných, 54 percent, reagovala odpoveďou "som rozhodne nespokojný". Ďalších 26 percent ľudí v prieskume sa vyjadrilo, že sú "skôr nespokojní". Na otázku nechcelo alebo nevedelo odpovedať osem percent.

Súčasťou prieskumu bolo aj zisťovanie preferencií politických strán a hnutí. Ak by boli voľby v sobotu 25. apríla, víťazom by sa stal Smer-SD so ziskom 29,6 percenta hlasov. Za ňou by nasledovala strana Sieť, ktorú by volilo 13,2 percenta, KDH v prieskume získalo 10,5 percenta. Do parlamentu by šla aj strana Most-Híd so ziskom 9,8 percenta, no aj SNS s ôsmimi percentami. V NR SR by mali zastúpenie aj hnutie OĽaNO, ktoré v prieskume podporilo 6,6 percenta opýtaných a strana SaS so ziskom 5,3 percenta. Pred bránami parlamentu by zostali strany SMK, NOVA aj SDKÚ-DS. Podľa prieskumu by nešlo voliť 11,5 percenta opýtaných a 25,5 percenta nevedelo, resp. nechcelo odpovedať, ktorú stranu či hnutie by volilo. Spoločnosť sa ich pýtala "Ak by sa parlamentné voľby konali už túto sobotu, ktorú politickú stranu alebo hnutie by ste volili?“ Respondenti na otázku odpovedali spontánne, nemali žiadne možnosti. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu