Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Križovatka Triblavina na diaľnici D1 vyjde Slovensko na 19,75 milióna eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jozef Vydra )

BRATISLAVA – Mimoúrovňová križovatka Triblavina na diaľnici D1 medzi Bratislavou a Trnavou vyjde štát na 19,75 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Vybuduje ju rakúska spoločnosť PORR, ktorá zvíťazila v tendri Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Diaľničiari s ňou v utorok 7. apríla podpísali zmluvu. Stavebné práce na križovatke sú naplánované na dva roky. Jej výstavbu si podľa NDS vyžiadala dopravná situácia v tomto území. V súčasnosti sa totiž prudko rozvíjajú obce Chorvátsky Grob - Čierna Voda a Bernolákovo, čím sa zvyšuje dopravná záťaž ciest v tomto území.

Nová križovatka tak podľa generálneho riaditeľa NDS Milana Gajdoša stiahne dopravu z týchto oblastí čo najskôr na diaľnicu. "Bude to vklad do zlepšenia dopravnej situácie v tak exponovanom mieste, ako je okolie Bratislavy smerom na Trnavu," opísal Gajdoš. Súťaž na zhotoviteľa, ktorý by cestu postavil, vyhlasovala NDS ešte v septembri 2013. Cenu za zákazku vtedy odhadovala na 28,5 milióna eur bez DPH. Križovatka má byť financovaná zo zdrojov štátneho rozpočtu a je súčasťou projektu konečného rozšírenia diaľnice D1 medzi Bratislavou a Trnavou na šesťpruh. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu