Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Váhostav-SK chce zaplatiť stavebným firmám a živnostníkom vyše 15 miliónov

Generálny riaditeľ spoločnosti  VÁHOSTAV-SK, a.s., Marián Moravčík
Generálny riaditeľ spoločnosti VÁHOSTAV-SK, a.s., Marián Moravčík (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Stavebná spoločnosť Váhostav-SK chce splatiť stavebným firmám a živnostníkom 15 % z dlžných peňazí. To by predstavovalo 15,7 milióna eur. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave o tom informoval generálny riaditeľ spoločnosti Marián Moravčík.

Zabezpečení veritelia, ktorými sú predovšetkým banky, by mali dostať 100 % svojich záväzkov. Celkovo by tak mal Váhostav-SK v rámci reštrukturalizácie splatiť 32,3 % zo svojich dlhov, čo predstavuje 43,9 milióna eur. Všetky dlhy spoločnosti sú pritom vo výške viac ako 136 miliónov eur.

Vyplýva to z návrhu reštrukturalizačného plánu, ktorý pripravila správkyňa reštrukturalizácie v spolupráci s firmou Váhostav-SK. Veriteľský výbor má tak od pondelka (23. marca) 15 dní na to, aby rozhodol o tom, či takýto plán prijme, alebo nie.  Splácanie záväzkov by mal Váhostav-SK začať počas budúceho roka. "Postavili sme si náročné ciele, ktoré si ale s pomocou nového manažmentu trúfame zvládnuť," zhodnotil Moravčík.

Legislatívne podmienky, ktoré sú v rámci reštrukturalizácie vytvorené na Slovensku, pritom on sám považuje za neférové. Preto chápe rozhorčenie stavebných firiem a živnostníkov a bol by za zmenu reštrukturalizačných pravidiel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu