Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Otužilci z celého Slovenska ukončili sezónu na košickom jazere

Zraz otužilcov Zobraziť galériu (17)
Zraz otužilcov (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Okolo 160 otužilcov z 18 klubov z celého Slovenska si dalo v sobotu 21. marca zraz na košickom jazere, aby tu ukončili svoju otužileckú sezónu. Celoslovenský zraz otužilcov zorganizoval klub Košické tulene a bolo to už ich jubilejné piate zimné plávanie v tomto roku.

Na prvý pohľad však počasie pôsobilo veľmi letne, ale kto sa vyzliekol pochopil, že kúpať sa vo vodách jazera nebude žiadna dovolenková aktivita. „Voda mala okolo 5 stupňov Celzia a vonku bolo do 10 stupňov. Zrána pofukoval i nepríjemný vietor, ten však potom ustal,“ povedal nám organizátor podujatia a šéf klubu Marián Jaroš. A skutočne, kým my sme na brehoch drkotali zubami, otužilci sa v pohode vnárali do vôd jazera. Niektorí v nich pobudli i štvrť hodiny. 

Zraz otužilcov
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Miro Vacula)

„Je to individuálne. Zdatnejší vydržia 10 až 15 minút a menej skúsení sú vo vode od 3 do 8 minút,“ hovorí Jaroš. Otužovanie si obľúbilo množstvo ľudí a skutočne pri tejto aktivite nie je vek dôležitý. Najstarším účastníkom bol 75-ročný Miroslav Sušina z Košíc, medzi plavcami bolo okrem dospelých, aj niekoľko detí, pričom najmladšia účastníčka mala len deväť rokov.

Zraz otužilcov
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Košickým tuleňom  záver sezóny vyšiel. Účasť takéhoto počtu ľudí nás veľmi príjemne prekvapila. Verím, že sa stane tradíciou a budeme sa v takomto počte stretávať aj v ďalších rokoch,“ dodal Jaroš.

Zraz otužilcov
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu